Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 május 6 kedd Ivett, Frida névnapja

Főoldal » Szakácsok » Bea

szakács adatlap
Felhasználó képe
Felhasználónév: Bea
Becenév: Bea
Tudásszint: Háziasszony
Teljes név: nem publikus adat
Cím: nem publikus adat
Weboldal: nem publikus adat
Regisztráció dátuma: 2013-09-24 12:02:24
Receptek: 0 db receptet töltött fel
A felhasználó összes receptje
Hirdetés!

Tejszínes-túrós citrom torta

Hozzávalók:

Az alaphoz:
8 dkg vaj, vagy Rama
12-13 dkg babapiskóta
kevés tej
A túrós töltelékhez:
1 csomag citrom vagy vanília ízű pudingpor egy kis citromlével (ez helyettesíti a citromos pudingot)
25 dkg tehéntúró
1 citrom leve
10 dkg cukor
5 dl tejszín
1 csomag vaníliás cukor
1 dkg étkezési zselatin
1 citrom a tetejére
1 csomag színtelen tortazselé

Elkészítés:

A tortaalaphoz a vajat megolvasztjuk, a babapiskótát összedaráljuk, ezeket egy tálba öntjük, majd kevés tejet adunk hozzá, és jól gyúrható alapot kapunk, amit a tortaformába nyomkodunk, és 30 percre a hűtőbe tesszük.

A pudingot 2,5 dl hideg vízzel elkeverjük, felforraljuk, sűrűvé főzzük, majd kihűtjük. Addig a túrót a citromlével és a cukrokkal összekeverjük.
Evőkanalanként belevegyítjük a kihűlt pudingba, majd kb. 1 dl forró vízben feloldjuk a zselatint, és ha langyosra hűlt, beleöntjük a krémbe. A tejszínt kemény habbá verjük, majd ezt is hozzákeverjük a krémhez.

A krémet a piskótádra simítjuk, és 2 órára a hűtőbe tesszük dermedni. A tetejét citromkarikákkal és színtelen tortazselével díszíthetjük.

Bemutatkozás:
Mióta főzöl, ki tanított a főzésre / sütésre?
Receptjei:
rendezése:   ABC   Legújabbak   Legjobbak
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*