Zsályás sertésszűz részeges almával, mogyoró burgonyával
Hozzávalók 1 személyre: 100 g alma, 100 g burgonya, 100 g paradicsompaprika, 100 g sovány sertéshús, 20 g olívaolaj, 10 g likőr, 1 g só, 0,1 g zsálya.
Elkészítés: A szűzérmét sózom, olajozom és zsályalevelekkel betakargatva alufóliába csomagolva hideg sütőbe teszem, majd erős tűzön sütöm, kb. 20 percig. A paradicsom paprikát is tollkenővel megolajozom és őt is fóliabatyuba csomagolom, a hús mellé a sütőbe teszem, majd sütöm kb.10 percig. Az apró burgonyát sós vízben megfőzöm közben. Az almát vékony gerezdekre vágva sütőtálba teszem, likőrrel megöntözöm és a másik két csomag mellett a sütőben sütöm. Nagyjából minden egyszerre készül el. A fehér burgonya mellett a szép piros paprika, a levelekkel borított illatos hús, és a kissé alkoholos édeskés alma, nagyon szép látvány és ráadásul finom is.
Elkészítési idő: 35 perc
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.