Gyors kovászhoz:
Kenyérhez:
Először a gyors kovászt készítjük el, még hozzá a kenyér sütése előtti estén.
Összedolgozzuk a hozzávalókat az 1,5l-es Duplafalú Ablakos Kelesztőbe. Lezárjuk a tetejével és hagyjuk a konyhapulton reggelig kelni.
Másnap reggel a 3l-es Duplafalú Ablakos Kelesztőbe beletesszük a további hozzávalókat, a gyors kovásszal együtt.
Lezárjuk a kelesztőt és hagyjuk kelni kb. 30 percig. Ezután jól átdolgozzuk a tésztánkat. Lezárjuk a tálat, és újra megkelesztjük a kenyértésztánkat. Miután duplájára kelt, kitesszük a konyhapultra vagy a Gyúrólapunkra a megkelt tésztát, és jól átdolgozzuk, hogy a levegő minél jobban kimenjen a tésztából. Ha bent hagyjuk, akkor nagyon lyukacsos lesz a kenyerünk belseje.
Ezután a 2 l-es UltraPro Edényünket befújjuk a Penti sütőspray-vel vagy vékonyan, kiolajozzuk.
Beletesszük a jól átdolgozott tésztát és lefedjük az edényt a tetejével, és megint hagyjuk, hogy duplájára megkeljen. Miután megkelt a Konyhai Ollóval 3 helyen bevágjuk. Befújjuk vízzel a kenyeret és 230 fokos sütőben 30 percet sütjük, majd 200 fokra mérsékeljük a sütő hőfokát, és így készre sütjük. Kb. ez még 20 percet vesz igénybe. A tető végig rajta marad az UltraPro Edényen.
Miután megsült a kenyér, rácsra borítjuk, és jól bespricceljük vízzel.
Kb. 45-50 perc múlva szépen szeletelhető a TW Kenyérvágó Késsel.
Vigyázat, gyorsan fogy!
Nagyon finom kenyér!
Eredeti recept Limaránál található!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.