Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 11 péntek Leó, Szaniszló névnapja

Főoldal » Zürich-i kenyér

felvitel dátuma: 2013-03-12 19:12:18       mai nézettség: 1       nézettség: 2222
részletes recept
Zürich-i kenyér
Hozzávalók 5 személyre:

Gyors kovászhoz:

  • 250 gr liszt
  • 6 gr élesztő
  • 195 ml víz

Kenyérhez:

  • Gyors kovász
  • 375 gr liszt
  • 210 ml víz
  • 25 gr vaj
  • 10 gr élesztő
  • 12 gr
  • 1 ek ecet
  • 2 ek burgonyapehely
Előkészületi idő: 20 perc

Sütési idő: 50 perc

Elkészítés:

Először a gyors kovászt készítjük el, még hozzá a kenyér sütése előtti estén.

Összedolgozzuk a hozzávalókat az 1,5l-es Duplafalú Ablakos Kelesztőbe. Lezárjuk a tetejével és hagyjuk a konyhapulton reggelig kelni.

Másnap reggel a 3l-es Duplafalú Ablakos Kelesztőbe beletesszük a további hozzávalókat, a gyors kovásszal együtt.

Lezárjuk a kelesztőt és hagyjuk kelni kb. 30 percig. Ezután jól átdolgozzuk a tésztánkat. Lezárjuk a tálat, és újra megkelesztjük a kenyértésztánkat. Miután duplájára kelt, kitesszük a konyhapultra vagy a Gyúrólapunkra a megkelt tésztát, és jól átdolgozzuk, hogy a levegő minél jobban kimenjen a tésztából. Ha bent hagyjuk, akkor nagyon lyukacsos lesz a kenyerünk belseje

Ezután a 2 l-es UltraPro Edényünket befújjuk a Penti sütőspray-vel vagy vékonyan, kiolajozzuk.

Beletesszük a jól átdolgozott tésztát és lefedjük az edényt a tetejével, és megint hagyjuk, hogy duplájára megkeljen. Miután megkelt a Konyhai Ollóval 3 helyen bevágjuk. Befújjuk vízzel a kenyeret és 230 fokos sütőben 30 percet sütjük, majd 200 fokra mérsékeljük a sütő hőfokát, és így készre sütjük. Kb. ez még 20 percet vesz igénybe. A tető végig rajta marad az UltraPro Edényen.

Miután megsült a kenyér, rácsra borítjuk, és jól bespricceljük vízzel.

Kb. 45-50 perc múlva szépen szeletelhető a TW Kenyérvágó Késsel

Vigyázat, gyorsan fogy!

Nagyon finom kenyér!

Eredeti recept Limaránál található!

Szakács: Marcsi64


Film link: http://marcsiboszorkanykonyhaja.blogspot.hu/

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*