Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 29 kedd Péter névnapja

Főoldal » Zsuzsa mézes-krémese

felvitel dátuma: 2013-08-27 20:23:45       mai nézettség: 1       nézettség: 1929
részletes recept
Zsuzsa mézes-krémese
Hozzávalók 6 személyre:

Tészta:

  • 25 dkg porcukor
  • 1 ek zsír
  • 3 ek méz
  • 4 ek tej
  • 2egész tojás
  • 1 kk szódabikarbóna
  • 60 dkg liszt

Krém:

  • 2 cs vaníliás pudingpor
  • 9 dl tej
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 12,5 dkg Rama margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 1 citrom
  • 20 dkg sárgabarack levár
  • 4 dl tej
  • 4 ek liszt

Tetejére:

  • 1 cs tortabevonó
  • 3 ek olaj
Előkészületi idő: 20 perc

Sütési idő: 15 perc

Főzési idő: 15 perc
Elkészítés:

A liszt kivételével a tészta hozzávalóit és edénybe tesszük és felmelegítjük lassú lángon.Ha ez megvan akkor hozzáadjuk a lisztet és jól elkavarjuk, majd kivesszük a tálból és jól összedolgozzuk még kézzel is és 4 db cipót formálunk belőle.

A tepsi hátoldalát lezsírozzuk és lisztezzük és ezen kisütjük a lapokat.(tepsi méret: 23×41 cm). A tészta nyújtásakor lisztezzük és szebben lehet így nyújtani.

A pudingport és a lisztet egy lábasban összekeverjük, felöntjük a tejjel és csomómentesre főzzük. Ha kihűlt hozzáadjuk a cukrot és a Rama margarint, majd kihabosítjuk és a reszelt citrom héjat is belekeverjük.

Ha kihűt a krém elkezdjük a lapokat betölteni. Az alsó lapra rákenjük a krém felét, erre teszünk egy másik lapot, megkenjük lekvárral, újabb lap, a krém másik fele és befedjük a maradék lappal. A tetejét csokoládémázzal bevonjuk (a hozzávalóit gőz fölött felolvasztjuk).

Egy éjszakát pihentetjük, majd másnap szeleteljük.

Szakács: Kovács Zsuzsanna


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*