Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 29 kedd Péter névnapja

Főoldal » Zsuzsa borzas pogácsája

felvitel dátuma: 2013-04-28 22:06:18       mai nézettség: 1       nézettség: 1807
részletes recept
Zsuzsa borzas pogácsája
Hozzávalók 4 személyre:

Tészta:

  • 50dkg liszt, 2db tojás,1db margarin
  • , 3dl tejföl, (0.5cs sütőpor én szoktam bele tenni)
  •  

Krém:

  • 10dkg margarin
  • 2 tojás
  •  
  • 10dkg reszelt sajt
  • 10 dkg liszt,
  • fél liter tejForgatni:::15dkg trappista sajt
Előkészületi idő: 20 perc

Sütési idő: 20 perc

Főzési idő: 10 perc
Elkészítés:

A lisztet, a  margarint, , a tejfölt és egy kevés sót, a tojások sárgáját(és a sütőport) összegyúrunk, majd 1 órát pihentetjül(de lehet tovább pihentetni).  Vékonyra nyújtjuk. Kisméretű pogácsát szaggatunk belőle. Tojássárgájával megkenjük és megsütjük.Míg sül a pogácsa addig elkészítjük a krémet.

A tejet, a lisztet, a sajtot, a tojásokat és a sót kikeverjük , majd sűrű krémmé főzzük. A tűzről levesszük és tovább keverjük, teszünk bele 10 dkg margarint. A krémet kettő pogácsa közé kenjük úgy, hogy kicsit ki is folyjon közülük. Reszelt trappista sajba megforgatni és kész.Jó étvágyat hozzá!

Szakács: Kovács Zsuzsanna


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*