Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 29 kedd Péter névnapja

Főoldal » Zsuzsa almás pitéje recept

felvitel dátuma: 2013-05-03 22:09:01       mai nézettség: 1       nézettség: 1191
részletes recept
Zsuzsa almás pitéje recept
Hozzávalók 4 személyre:

Tészta:

60 dkg liszt
25 dkg Rama margarin
1 kis doboz tejföl
3 db tojás
5 dkg élesztő
1 ek kristálycukor
pici
kevés tej
1 cs vanilíás cukor

Töltelék:

1,5 kg alma
4 cs vanilíás cukor
4 ek kristálycukor
kevés fahéj
kevés búzadara

Tetejére:

1dbtojás
porcukor

Előkészületi idő: 15 perc

Sütési idő: 20 perc

Elkészítés:

Fél dl tejben 1 ek cukrot elkeverünk, felmelegítjük, majd belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk benne. A többi alapanyagot egy nagyobb tálba kimérjük, majd hozzáadjuk az élesztőt és elkezdjük kidolgozni. Annyi tejet adjunk hozzá amennyit kíván. Ne legyen híg a tészta, de nagyon kemény se. Ketté osztjuk a tésztát. Egy 22*38 cm-es téglalapra kinyújtjuk, majd egy ekkora tepsit kikenünk vajjal, kilisztezzük, majd belesimítjuk a tésztát. Megszórjuk búzadarával.
Az almát megtisztítjuk, lereszeljük, hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot és a fahéjat ízlés szerint. Összekeverjük, majd kinyomkodjuk a levét és egyenletesen eloszlatjuk a tésztán. A maradék tésztát is kinyújtjuk, ráborítjuk az almára, megszurkáljuk villával. A tetejét megkenjük tojással. 180 fokon aranybarnára sütjük. Még melegen megszórjuk vaníliás porcukorral.

Szakács: Kovács Zsuzsanna


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*