Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 12 szombat Gyula névnapja

Főoldal » zsírjában sült kacsamáj

felvitel dátuma: 2015-12-12 18:14:18       mai nézettség: 1       nézettség: 3037
részletes recept
zsírjában sült kacsamáj
Hozzávalók 3 személyre:

Hozzávalók:

Kb. 80 dkg-os hízott kacsamáj
1 l tej
Kb. 80 dkg libaháj
8 gerezd fokhagyma, hámozatlanul

2 db alma, 2db narancs

10 dkg vaj

Előkészületi idő: 40 perc

Sütési idő: 15 perc

Elkészítés:

A kacsamájat beáztatjuk a tejbe és egy éjszakára a hűtőbe tesszük, ( én most 5 óra hosszára tettem  csak tejbe ) A  kacsahájat diónyi darabokra vágjuk, 1-2 evőkanál vizet öntünk alá és közepes lángon kisütjük a zsírját. Az apró, ropogós darabokat kiszedjük. A májat 2,5 – 3 cm  szeletekre vágjuk, nem túl forró  zsírba tesszük úgy, hogy ellepje a zsír a májat. Hozzá dobjuk a fokhagymát  és közepes lángon 5 percig sütjük, majd megfordítjuk és a másik oldalát is 5 percig sütjük. A narancsot és az almát meghámozom, cikkekre vágom és a vajon megpárolom ezzel tálalom és krumplipürével

Szakács: Ilona


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 Ollé Csabáné 2015 december 12

Nagyon gusztusos és biztos hogy finom is.Én is így csináltam.További jó munkát kívánok.

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*