3dkg élezstő,1,5dl langyos tej,1kkanál cukor,35dkg liszt,1 mokkáskanál sütőpor,20dkg margarin vagy 15dkg zsír,2 ev.kanál cukor,1db tojás.A töltelékhez: 15dkg darált mák,15dkg cukor,citromhéj,16 evőkanál lekvár,5dkg mazsola,1zacskó van,cukor,porcukor a szóráshoz a tetejére.
A langyos cukros tejben elkeverjük az élesztőt és felfuttatjuk langyos helyen,addig a lisztben elmorzsoljuk a zsíradékot,beletesszük a cukrot,a sütőport,a tojást és a felfuttatott élesztőt.Összegyúrjuk,3 db cipót formálunk,egyenként kinyújtjuk egy kb 25x30cm-s tepsibe.Az első lapot befektetjük,rákenünk 8ev.kanál lekvárt,rászórjuk a cukros darált mákot,amit van,cukorral , mazsolával és citromhéjjal izesitettem.Ráfektetjük a második kinyújtott lapot és ugyanúgy megkenjük és megszórjuk a hozzávalókkal,majd a tetejére jön a harmadik lap.1 órát a tepsiben pihen,majd előmelegített sütőben 45 percig 165 fokon sütjük,előtte megszúrkáljuk villával a tetejét.Porcukorral vagy csokival a tetején kináljuk.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.