Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 19 szombat Emma névnapja

Főoldal » Zsermák szelet

felvitel dátuma: 2011-09-04 16:03:55       mai nézettség: 1       nézettség: 2028
részletes recept
Zsermák szelet
Hozzávalók 6 személyre:

3dkg élezstő,1,5dl langyos tej,1kkanál cukor,35dkg liszt,1 mokkáskanál sütőpor,20dkg margarin vagy 15dkg zsír,2 ev.kanál cukor,1db tojás.A töltelékhez: 15dkg darált mák,15dkg cukor,citromhéj,16 evőkanál lekvár,5dkg mazsola,1zacskó van,cukor,porcukor a szóráshoz a tetejére.

Előkészületi idő: 30 perc

Sütési idő: 45 perc

Elkészítés:

A langyos cukros tejben elkeverjük az élesztőt és felfuttatjuk langyos helyen,addig a lisztben elmorzsoljuk a zsíradékot,beletesszük a cukrot,a sütőport,a tojást és a felfuttatott élesztőt.Összegyúrjuk,3 db cipót formálunk,egyenként kinyújtjuk egy kb 25x30cm-s tepsibe.Az első lapot befektetjük,rákenünk 8ev.kanál lekvárt,rászórjuk a cukros darált mákot,amit van,cukorral , mazsolával és citromhéjjal izesitettem.Ráfektetjük a második kinyújtott lapot és ugyanúgy  megkenjük és megszórjuk a hozzávalókkal,majd a tetejére jön a harmadik lap.1 órát a tepsiben pihen,majd előmelegített sütőben 45 percig 165 fokon sütjük,előtte megszúrkáljuk villával a tetejét.Porcukorral vagy csokival a tetején kináljuk.

Szakács: Márta


Film link: http://www.receptlap.hu/edit_recept?edit=1&id=4526

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*