Szeretem a zserbót, nagyon szépek.!!!!
A tésztához :3dkg élesztő
1dl tej
1kávéskanál cukor
52 dkg liszt
15 dkg zsír
2 egész tojás
10 dkg porcukor
Töltelék: 30 dkg darált dió
20 dkg porcukor
baracklekvár : 8 evőkanálnyi,
egy csipet só.
Csokimáz:15 dkg étcsoki+ 2 evőkanál olaj,
Az élesztőt a cukros tejben felfuttatjuk, a zsírt elmorzsoljuk a liszttel, hozzáadjuk a tejfölben elkevert tojást,az élesztős tejet, a csipetnyi sót.Összegyúrjuk, 3 egyenlő részre osztjuk.
Mindegyik lapot 39X23 cm-re elnyújtjuk.
Az első lapot beletesszük a meglisztezett sütőedénybe,lekvárral megkenjük/4 evőkanálnyi/, majd meghintjük a porcukorral elkevert darált dió felével.
Rátesszük a másik lapot, megkenjük a maradék lekvárral, egyenletesen rátesszük a cukrozott diót, majd befedjük a harmadik lappal.Villával megszurkáljuk, 1 órán át kelesztjük. Előmelegített sütőben megsütjük./Nálam a palackkal működő gáz esetében 40 perc volt./
Megvárjuk, amíg kihűl,akkor megolvasztjuk a csokoládét , ráöntjük a sütemény tetejére.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.