A legfinomabb karácsonyi sutemény, de gyakran sutom év kozben is. Nagyon szép!
50 dkg finom liszt
25 dkg margarin
10 dkg porcukor
2 dkg vaníliás cukor
1 csipet só
1,5 dl tejföl
2,5 dkg élesztő
1 db tojás
A töltelékhez:
40 dkg darált dió
2 citrom reszelt héja
60 dkg barack lekvár
A tetejére:
20 dkg étcsokoládé vagy tortabevonó
2 ek.étolaj
Előkészítés: A tejfölt meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a tojást és elkeverjük. A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal. Hozzáadjuk a sót, porcukrot, vaníliás cukrot és az élesztős tejfölt. Összegyúrjuk a tésztát, majd négy egyenlő részre osztjuk. Letakarva langyos helyen 40-50 percet kelesztjük.
Elkészítés: A cipókból négy lapot nyújtunk a tepsink méretének megfelelően. A lapokat sorban megkenjük a lekvárral, megszórjuk a reszelt citromhéjjal és a darált dióval. Előmelegített sütőben közepes lángon 25-30 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni. A csokit gőz felett felolvasztjuk,elkeverjük az olajjal és bevonjuk vele a sütink tetejét. Tegyük a hűtőbe szeletelés előtt.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
A legfinomabb karácsonyi sutemény, de gyakran sutom év kozben is. Nagyon szép!
Nálunk ez a karácsonyi süti én 3 lappal készítem nagyon szép!
Köszönöm!!!
Karácsonykor és Húsvétkor elmaradhatatlan:)
Már rég csináltam, nagyon finom. Gusztusos, az én receptem is hasonló, csak én a csokiöntetnek jobban szeretem a 3ek.kakaópor, 3 ek. cukor, 3 ek.víz és pici vaj keverékét összefőzve leönteni.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.