30 dkg liszt
4 tojás
4 dl tej...
1 csipet só
1 evk cukor
1,5 dl szénsavas ásványvíz
10 dkg olvasztott vaj
2,5 dkg élesztő
reszelt citromhéj
A töltelékhez:
25 dkg darált dió
1 nagy üveg sárgabarck lekvár
1 csomag vaníliás cukor
10-15 dkg porcukor (én nem tettem bele, a lekvár elég édes volt)
ízlés szerint rum
10 dkg csoki a tetejére
A palacsinta hozzávalóit robotgéppel csomómentesre kikeverjük. 30 percig pihentetjük. Előkészítjük a diót, ledaráljuk és összekeverjük a cukorral. A lekvárhoz hozzá keverjük a rumot. Ha a tészta túl sűrű lenne akkor egy kis ásványvízzel hígítjuk.
Forró, olajozott serpenyőben elkezdjük kisütni a palacsintákat. Tányárra csúsztatjuk, megkenjük lekvárral és megszórjuk a dióval. Addig ismételjük a rétegezést amíg el nem fogy a palacsinta, a tetejére gőz felett csokit olvasztunk.
https://www.facebook.com/pages/Veronicas-Cake-Shop/259517150875179
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.