Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 18 péntek Andrea, Ilma névnapja

Főoldal » Desszert / hideg recept ( tálaláskor ) » Zserbó kicsit másképpen

felvitel dátuma: 2014-01-05 10:21:43       mai nézettség: 1       nézettség: 1606
részletes recept
Zserbó kicsit másképpen
Hozzávalók 6 személyre:

A tésztához

50 dkg liszt.
20 dkg margarin..
10 dkg cukor
1/2 kávéskanál ..
1 tojás..
fél adag sütőpor
1 dl tej..
egy adag friss élesztő..
1 cl rum
.......................................................................
A töltelékhez

30 dkg őrölt dió
20 dk g cukor
1 üveg sárgabaracklekvár
........................................................................
máz

20 dkg margarin
20 dkg cukor
3 evőkanál kakaópor
 
Előkészületi idő: 40 perc

Sütési idő: 35 perc

Elkészítés:

A töltelékhez a diót és a cukrot elkeverjük.

Az élesztőt a langyos tejben pici cukorral felfuttatjuk, majd a tészta többi hozzávalóival összegyúrjuk, félórát pihentetjük
.
Ezután négy egyenlő részre osztjuk, és lisztezett munkafelületen mindegyikből egy-egy tepsiméretű téglalapot nyújtunk.

Az első lapot a vékonyan kivajazott tepsibe terítjük, megkenjük lekvárral, majd megszórjuk a cukros dióval
. Ezt a műveletet még kétszer megismételjük, végül az egészet befedjük a negyedik lappal.
180 fokra melegített sütőbe toljuk és kb. 40 perc alatt megsütjük a süteményt.

Ha teljesen kihűlt,bevonjuk a kakaós felfőzött mázzal

20 dkg cukrot.. 20 dkg margarint..3 evőkanál kakaóport..1 dl vízzel-össze fözzűnk és a tésztára kenjük
Szakács:


Film link: http://www.receptlap.hu/recept/zserbó_ kicsit_ másképpen_10853

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*