Zserbó szaloncukort készítettem, nem aszalt sárgabarackkal, hanem lekvárral és dióval így nem is annyira drága, mivel a lekvár az házilag van otthon.
Hozzávalók: 15 dkg.aszalt sárga barack,15 dkg. darált dió, 2 ek. narancs likör. Nekem nem volt, én pálinkával csináltam. 1 ek, víz, fél teáskanál rum.
A csokihoz: 15 dkg. ét tortabevonó, én Dr. Oetker csoki mázt használtam.
Elkészítés: a barackokat meglocsoljuk az alkohollal,és a vízzel, állni hagyjuk kb. 1 órát. Aprító géppel szétaprítjuk a barackokat,majd a többi hozzávalóval nyújtható tésztát készítünk. Ha kell még teszünk bele vízet. A masszából pici golyókat készítünk, majd dermedni a hűtőbe tesszük, hogy könnyebb legyen a csokizás..
Ha a golyók megdermedtek, kb. fél óra, én a mélyhűtőbe tettem, elöbb dermedt. Felolvasztom a csoki bevonót meleg vízbe tálba öntöm, bele teszem a golyókat. Gyorsan körbe rázom, és fogvályó segítségével kiszdem őket. most jön a jó ötlet, egy darab hungarocellt teszek egy tálcáre, és a fogvályókat bele bököm, így nagyon szépen megköt rajt a csoki.Tálcástól visszatesszük a hűtőbe, míg a csoki megdermed.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.