Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 8 kedd Dénes névnapja

Főoldal » Zserbó golyó

felvitel dátuma: 2012-12-30 20:42:41       mai nézettség: 2       nézettség: 2281
részletes recept
Zserbó golyó
Hozzávalók 6 személyre:

Hozzávalók: 15 dkg.aszalt sárga barack,15 dkg. darált dió, 2 ek. narancs likör. Nekem nem volt, én pálinkával csináltam. 1 ek, víz, fél teáskanál rum.

 A csokihoz: 15 dkg. ét tortabevonó, én  Dr. Oetker csoki mázt használtam.

Előkészületi idő: 60 perc


Elkészítés:

Elkészítés: a barackokat meglocsoljuk az alkohollal,és a vízzel, állni hagyjuk kb. 1 órát. Aprító géppel szétaprítjuk a barackokat,majd a többi hozzávalóval nyújtható tésztát készítünk. Ha kell még teszünk bele vízet. A masszából pici golyókat készítünk, majd dermedni a hűtőbe tesszük, hogy könnyebb legyen a csokizás..

Ha a golyók megdermedtek, kb. fél óra, én a mélyhűtőbe tettem, elöbb dermedt. Felolvasztom a csoki bevonót meleg vízbe tálba öntöm, bele teszem a golyókat. Gyorsan körbe rázom, és fogvályó segítségével kiszdem őket. most jön a jó ötlet, egy darab hungarocellt teszek egy tálcáre, és a fogvályókat bele bököm, így nagyon szépen megköt rajt a csoki.Tálcástól visszatesszük a hűtőbe, míg a csoki megdermed.

Szakács: Anna


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 Ági 2012 december 30

Zserbó szaloncukort készítettem, nem aszalt sárgabarackkal, hanem lekvárral és dióval így nem is annyira drága, mivel a lekvár az házilag van otthon.

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*