Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 16 szerda Csongor névnapja

Főoldal » Zserbó

felvitel dátuma: 2012-01-07 18:34:22       mai nézettség: 1       nézettség: 806
részletes recept
Zserbó
Hozzávalók 8 személyre:

50 dkg liszt

20 dkg zsír

1 egész tojás

2 dkg élesztő

10 dkg p.cukor

kevés tej

Töltelékhez:

25dkg darált dió

25 dkg p.cukor

kb 1 üveg baracklekvár. 

Csokitető:

2 evőkanál tej

10 dkg Ráma

10 dkg p.cukor

1 csm csokipuding

2 evőkanál kakó

Előkészületi idő: 30 perc

Sütési idő: 40 perc

Elkészítés:

Az élesztőt felfuttatjuk kevés cukros tejben. A lisztet a zsírral elmorzsoljuk, és a tojással cukorral és a felfuttatott élesztővel alaposan összegyúrjuk, majd a tésztát három egyenlő részre osztjuk és fél órát pihentetjük. Az egyik cipót kinyújtjuk és a zsirozott lisztezett tepsibe tesszük. Megkenjük lekvárral és rászórjuk a  diós cukor felét. Erre tesszük a másik kisodort tésztát, megint lekvár, dióscukor. Kinyújtjuk a harmadik cipót és befedjük vele a tésztát. Villával megszurkáljuk hogy ne puposodjon fel, majd előmelegített sütőbe tesszük és közepes lángon 180 fokon sütjük.

Csoki készítése:

2 kanál tejet és 10 dkg Rámát gőz felett felolvasztunk.

10 dlg p.cukrot, 1 csokipudingot, és 2 evőkanál kakaót összekeverünk és a felolvadt  Rámával simára keverjük. Csak addig kell gőz fölött hagyni, míg a cukor elolvad. Ez sűrűbb mint álltalában a csokitetők, de nagyon jó a bevonóképessége. Nem issza be a tészta, Piskótára is lehet bátran önteni, nem tűnik el. 

Szakács: detty


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*