50 dkg liszt
20 dkg zsír
1 egész tojás
2 dkg élesztő
10 dkg p.cukor
kevés tej
Töltelékhez:
25dkg darált dió
25 dkg p.cukor
kb 1 üveg baracklekvár.
Csokitető:
2 evőkanál tej
10 dkg Ráma
10 dkg p.cukor
1 csm csokipuding
2 evőkanál kakó
Az élesztőt felfuttatjuk kevés cukros tejben. A lisztet a zsírral elmorzsoljuk, és a tojással cukorral és a felfuttatott élesztővel alaposan összegyúrjuk, majd a tésztát három egyenlő részre osztjuk és fél órát pihentetjük. Az egyik cipót kinyújtjuk és a zsirozott lisztezett tepsibe tesszük. Megkenjük lekvárral és rászórjuk a diós cukor felét. Erre tesszük a másik kisodort tésztát, megint lekvár, dióscukor. Kinyújtjuk a harmadik cipót és befedjük vele a tésztát. Villával megszurkáljuk hogy ne puposodjon fel, majd előmelegített sütőbe tesszük és közepes lángon 180 fokon sütjük.
Csoki készítése:
2 kanál tejet és 10 dkg Rámát gőz felett felolvasztunk.
10 dlg p.cukrot, 1 csokipudingot, és 2 evőkanál kakaót összekeverünk és a felolvadt Rámával simára keverjük. Csak addig kell gőz fölött hagyni, míg a cukor elolvad. Ez sűrűbb mint álltalában a csokitetők, de nagyon jó a bevonóképessége. Nem issza be a tészta, Piskótára is lehet bátran önteni, nem tűnik el.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.