Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 29 kedd Péter névnapja

Főoldal » Zserbó

felvitel dátuma: 2011-12-21 11:46:51       mai nézettség: 2       nézettség: 1345
részletes recept
Zserbó
Hozzávalók 6 személyre:

Ezt a receptet már nagyon régen kaptam, de most próbáltam csak ki, megéri.

 

  • 60 dkg liszt
  • 25 dkg Rama, vagy 20dkg zsír
  • 1 tk.
  • 1 ek. porcukor
  • 1/2 cs. sütőpor
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1 kis pohár tejföl
  • 2 tojássárgája
  • 25 dkg darált dió
  • 20 dkg cukor
  • pici sárgabarack lekvár
  • csokimázhoz:
  • 3 ek. Holland kakaópor
  • 3 ek. cukor
  • 3 ek. víz
  • 5 dkg vaj
Előkészületi idő: 40 perc

Sütési idő: 30 perc

Elkészítés:

A lisztet, porcukrot, sütőport, sótkicsit olvasztott Ramat összemorzsolom, a pohár tejfölben elkeverem az élesztőt és a 2 tojássárgát, majd az egész masszát jól összegyúrom, ha szükséges teszek még hozzá kicsi tejfölt. Négy cipóra osztom, letakarva fél órát pihentetemKözepes tepsit kibélelek sütőpapírral, a tésztát vékonyra kinyújtom és első lap a sütőpapírrapicit bekenem lekvárral, rászórom a cukros diót, majd rétegezem tovább, a tetején lap kerülElőmelegített sütőben 180 fokon 30-35 perc alatt rózsaszínre sütömtűpróba, kihűtöm. Csokimázt készítek, a kakaóport, vizet és cukrot összefőzöm pár percig közepes lángon, de nem forralom, bele 5 dkg vaj, elkeverem és még melegen a tésztára öntöm, egyenletesen. Kihtöm.

Szakács:


Film link: http://henimodernkonyhaja.blogpsot.com

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 kautz1009 2011 december 21

Nagyon jól néz ki!!:))

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*