Jaj- jaj az egyik kedvenc süteményem. Sajna annyira szeretem, hogy a főtt kaja helyett is szívesebben ettem meg. Nagyon guszta!
35 dkg liszt,
1 tojás,
5dkg cukor,
20 dkg margarin
1 dl tej ,
1 dkg élesztő,
csipet só
Töltelék:1
2 dkg darált dió,
12 dkg por cukor,
saját baracklekvár
Csokimáz:
1 darab tortabevonó(/ vagy '10 dkg-.os)
olaj
Ajánlott fűszerek:http://wwwtoldifuszer.hu
Az élesztőt a tejben egy csipet cukorral felfuttatom,
A liszthez adom a margarint a sót a cukrot a tojást majd az élesztőt és összegyúrom.
Megdarálom a diót majg a cukorral összekavarom.
A tésztát 3 részre osztom majd kinyújtom az elsó lapot, megkenem lekvárral megszórom dióval majd rájön egy ujabb kinyújtott lap, lekvár a dió másik fele majd erre jön a harmadik lap.
Tetejét megszúrkálom majd megütöm,
Gőz fölött megolvasztom a csokit mikor sima öntök bele egy kevés olajat átmelegítem majd a kisült tésztára simítom!
Ha van maradék mikulás csokim azt használom fel!
Most mivel több sütemény is készitek ez csak egy kis adag ha nagy a család lehet dupla adagot is készíteni!
Gáztepsibe raktam látszik a mennyiség!
Fagyastva jól tárolható!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.