Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 13 vasárnap Ida névnapja

Főoldal » Zserbó

felvitel dátuma: 2011-12-07 13:42:43       mai nézettség: 1       nézettség: 1824
részletes recept
Zserbó
Hozzávalók 4 személyre:

35 dkg liszt,
1 tojás,
5dkg cukor,
20 dkg margarin
1
dl tej ,
1 dkg élesztő,
csipet   

Töltelék:1
2 dkg darált dió,
12 dkg por cukor,
saját baracklekvár

Csokimáz:
1 darab tortabevonó(/ vagy '10 dkg-.os)
olaj

Ajánlott fűszerek:http://wwwtoldifuszer.hu

Előkészületi idő: 10 perc

Sütési idő: 20 perc

Elkészítés:

Az élesztőt a tejben egy csipet cukorral felfuttatom,
A liszthez adom a margarint a sót a cukrot a tojást majd az élesztőt és összegyúrom.
Megdarálom
a diót majg a cukorral összekavarom.
A
tésztát 3 részre osztom majd kinyújtom az elsó lapot, megkenem lekvárral megszórom dióval majd rájön egy ujabb kinyújtott lap, lekvár a dió másik fele majd erre jön a harmadik lap.
Tetejét
megszúrkálom majd megütöm,
Gőz fölött megolvasztom a csokit mikor sima öntök bele egy kevés olajat átmelegítem majd a kisült tésztára simítom!
Ha van maradék mikulás csokim azt használom fel!
Most mivel több sütemény is készitek ez csak egy kis adag ha  nagy a család lehet dupla adagot is készíteni!
Gáztepsibe raktam látszik a mennyiség!
Fagyastva jól tárolható!

Szakács: Livi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 Dalianisz Hajdula 2011 december 7

Jaj- jaj az egyik kedvenc süteményem. Sajna annyira szeretem, hogy a főtt kaja helyett is szívesebben ettem meg. Nagyon guszta!

0/10 kautz1009 2011 december 7

Egyszerűen gyönyörű!

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*