Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 8 kedd Dénes névnapja

Főoldal » Zserbó

felvitel dátuma: 2011-05-13 09:38:03       mai nézettség: 1       nézettség: 489
részletes recept
Zserbó
Hozzávalók 6 személyre:

36 szeletre

Tészta:

35 dkg liszt

1 tojás

5 dkg cukor

20 dkg Rama

1 dl tejecske

1 dkg élesztő

csipetke sütőpor

Töltelék:

20 dkg darált dió,

20dkg cukor

50dkg sütésálló barack lekvár.

citromreszelék fahéjj,

Máz:

4 evőkanál kakaópor (nem curozott)

4 evők.cukor,

5 dkg vaj

Előkészületi idő: 60 perc

Sütési idő: 12 perc

Elkészítés:

A tészta hozzávalókat kenyérsütőgépbe helyezem a folyadékkal kezdve.
Ha összedolgozta kiveszem és 3 egyenlő részre osztom.
Kinyújtom 35X25cm-es tepsibe sütőpapírra helyezem.
Lekenem lekvárral.
Megszórom a cukros diókeverék felével.
Következő lap,lekvár dió és végül a tetejére az utolsó lap.enyhén megnyomkodom,és hústűvel megszúrkálom, hogy ne puklisodjon fel.
Szép világos pirosra  sütöm (Ne legyen túl sütve, mert száraz lesz.
Lassan. bemelegített sütőben. kb negyed óra alatt megsül.

Ha kihült,jöhet a máz.
A kakaóport a cukorral és vízzel (annyival hogy ki lehessen keverni) felfőzöm.
Vigyázok, mert hamar oda ég. ha bugyog bele a vaj, kikavarom és a tésztára öntöm, és egyenletesen elsimítom.
Hagyom, hogy megdermedjen. (kb 1 óra)

Hosszúkás szeletekre vágom .
Ebből az adagból  36 db lesz.

Az össz idő, hogy a család egyen belőle 5 óra.

Nagyon finom !

Szakács: bildi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*