36 szeletre
Tészta:
35 dkg liszt
1 tojás
5 dkg cukor
20 dkg Rama
1 dl tejecske
1 dkg élesztő
csipetke sütőpor
Töltelék:
20 dkg darált dió,
20dkg cukor
50dkg sütésálló barack lekvár.
citromreszelék fahéjj,
Máz:
4 evőkanál kakaópor (nem curozott)
4 evők.cukor,
5 dkg vaj
A tészta hozzávalókat kenyérsütőgépbe helyezem a folyadékkal kezdve.
Ha összedolgozta kiveszem és 3 egyenlő részre osztom.
Kinyújtom 35X25cm-es tepsibe sütőpapírra helyezem.
Lekenem lekvárral.
Megszórom a cukros diókeverék felével.
Következő lap,lekvár dió és végül a tetejére az utolsó lap.enyhén megnyomkodom,és hústűvel megszúrkálom, hogy ne puklisodjon fel.
Szép világos pirosra sütöm (Ne legyen túl sütve, mert száraz lesz.
Lassan. bemelegített sütőben. kb negyed óra alatt megsül.
Ha kihült,jöhet a máz.
A kakaóport a cukorral és vízzel (annyival hogy ki lehessen keverni) felfőzöm.
Vigyázok, mert hamar oda ég. ha bugyog bele a vaj, kikavarom és a tésztára öntöm, és egyenletesen elsimítom.
Hagyom, hogy megdermedjen. (kb 1 óra)
Hosszúkás szeletekre vágom .
Ebből az adagból 36 db lesz.
Az össz idő, hogy a család egyen belőle 5 óra.
Nagyon finom !
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.