Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 29 kedd Péter névnapja

Főoldal » 100 éves étel receptek » Zserbó

felvitel dátuma: 2021-06-30 10:30:10       mai nézettség: 1       nézettség: 397
részletes recept
Zserbó
Hozzávalók 12 személyre:

A tésztához:
55 dkg liszt
25 dkg margarin
8 dkg kristálycukor
2 dkg élesztő
1 tojás
1,5 dl tejföl
1 csomag sütőpor
csipetnyi só

A töltelékhez:
25 dkg darált dió
20 dkg kristálycukor
6-7 ek baracklekvár

A csokimázhoz:
15 dkg kristálycukor
3 ek kakaópor
3 ek víz
5 dkg vaj

Előkészületi idő: 15 perc

Sütési idő: 15 perc

Elkészítés:

Az élesztőt kb. 1 dl langyos tej és 1 kk cukor keverékében megkelesztjük.

 
A lisztben elmorzsoljuk a margarint, hozzáadjuk a pici sót és a cukrot, közzékeverjük a sütőport. A közepébe mélyedést csinálunk, beleütjük a tojást, a tejfölt, majd hozzáadjuk a már megkelt élesztőt és közepes keménységű tésztát gyúrunk.
4 kis cipót formálunk belőle. Kinyújtjuk és kizsírozott tepsibe simítjuk. Megkenjük baracklekvárral, megszórjuk a dió és a cukor keverékével, majd beborítjuk a következő tésztalappal. Ezt ismét megkenjük baracklekvárral, megszórjuk a dió és a cukor keverékével, majd ugyanezt a műveletet harmadszor is megismételjük. Előmelegített sütőben mérsékelt tűzön megsütjük.
Sülés után rácsra borítjuk és hagyjuk kihűlni. Amikor kihűlt, csokimázzal vonjuk be.
Keskeny, hosszúkás szeletekre vágva kínáljuk.
 
A csokimáz elkészítése:

A cukrot a vízzel tűzre tesszük és addig főzzük, amíg a habját elfőtte. (Ez mindössze 2-3 perc.) Ekkor a tűzről levéve hozzákeverjük a kakaót, egyet forralunk rajta és levesszük a tűzről. Hozzákeverjük a vajat és a kihűlt tésztára simítjuk.

Szakács: Andi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*