A tésztához:
55 dkg liszt
25 dkg margarin
8 dkg kristálycukor
2 dkg élesztő
1 tojás
1,5 dl tejföl
1 csomag sütőpor
csipetnyi só
A töltelékhez:
25 dkg darált dió
20 dkg kristálycukor
6-7 ek baracklekvár
A csokimázhoz:
15 dkg kristálycukor
3 ek kakaópor
3 ek víz
5 dkg vaj
Az élesztőt kb. 1 dl langyos tej és 1 kk cukor keverékében megkelesztjük.
A cukrot a vízzel tűzre tesszük és addig főzzük, amíg a habját elfőtte. (Ez mindössze 2-3 perc.) Ekkor a tűzről levéve hozzákeverjük a kakaót, egyet forralunk rajta és levesszük a tűzről. Hozzákeverjük a vajat és a kihűlt tésztára simítjuk.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.