● 45 dkg liszt,
● 20 dkg zsír,
● 5 dkg cukor,
● 1 tojássárgája,
● 2 dkg élesztő,
● csipetnyi só,
● kb. 1 dl tejföl,
a töltelékhez:
● 30 dkg lekvár,
● 20 dkg darált dió,
● 10 dkg cukor,
a tetejére:
● 20 dkg étcsokoládé,
● 2 evőkanálnyi olaj *nálam csokimáz
A tésztához valókat gondosan összegyúrjuk, majd 3 egyenlő részre osztjuk. Lisztezett deszkán a cipócskákat egyenként akkorára nyújtjuk, mint a kistepsi. Az első tésztalapot a sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük, lekvárral megkenjük. Meghintjük cukros dióval, majd ráterítjük a következő lapot hasonló módon. A fölső lapot villával megszurkáljuk, és szobahőmérsékleten hagyjuk pihenni egy-másfél órán át. Azután előmelegített sütőben 180 fokon 25-30 perc alatt szép aranyszínűre sütjük. Ha kihűlt, a sütőpapír segítségével a tepsiből kiemeljük és bevonjuk csokoládémázzal. Ehhez a csokoládét gőz felett megolvasztjuk, majd az olajjal simára keverjük. Egyenletesen elsimítjuk a sütemény tetején és hagyjuk megdermedni. Ha kész, hosszúkás szeletekre vágjuk.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.