Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 28 hétfő Valéria névnapja

Főoldal » Desszert étel receptek » Zserbó *

felvitel dátuma: 2016-03-28 17:52:46       mai nézettség: 2       nézettség: 716
részletes recept
Zserbó *
Hozzávalók 1 személyre:

● 45 dkg liszt
● 20 dkg zsír
● 5 dkg cukor
● 1 tojássárgája
● 2 dkg élesztő
csipetnyi
● kb. 1 dl tejföl,
a töltelékhez: 
● 30 dkg lekvár, 
● 20 dkg darált dió, 
● 10 dkg cukor,
a tetejére: 
● 20 dkg étcsokoládé, 
● 2 evőkanálnyi olaj *nálam csokimáz

Előkészületi idő: 0 perc


Elkészítés:

A tésztához valókat gondosan összegyúrjuk, majd 3 egyenlő részre osztjuk. Lisztezett deszkán a cipócskákat egyenként akkorára nyújtjuk, mint a kistepsi. Az első tésztalapot a sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük, lekvárral megkenjük. Meghintjük cukros dióval, majd ráterítjük a következő lapot hasonló módon. A fölső lapot villával megszurkáljuk, és szobahőmérsékleten hagyjuk pihenni egy-másfél órán át. Azután előmelegített sütőben 180 fokon 25-30 perc alatt szép aranyszínűre sütjük. Ha kihűlt, a sütőpapír segítségével a tepsiből kiemeljük és bevonjuk csokoládémázzal. Ehhez a csokoládét gőz felett megolvasztjuk, majd az olajjal simára keverjük. Egyenletesen elsimítjuk a sütemény tetején és hagyjuk megdermedni. Ha kész, hosszúkás szeletekre vágjuk.

Szakács: Krisztina


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*