Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 8 kedd Dénes névnapja

Főoldal » Zsemlye gombóc

felvitel dátuma: 2011-03-05 15:31:50       mai nézettség: 1       nézettség: 4540
részletes recept
Zsemlye gombóc
Hozzávalók 4 személyre:

6 db szikkadt zsemlye
4 evőkanálzsír
1 fej vöröshagyma
csipet bors
kis kávéskanál majoránna
kis csomó zöldpetrezselyem zöldje
2,5dl langyos tej
15-20-evőkanál liszt

2 tojás. 

Én gomba mártással tálaltam, de jó vadashoz vagy bármilyen mártáshoz is.

Előkészületi idő: 20 perc


Főzési idő: 3 perc
Elkészítés:

Zsemlyéket aprókockára vágjuk, és egy nagyobb méretű lábosba tesszük, ebbe a 4 evőkanál olvasztott zsírt, az apróra vágott vöröshagymát, és a fűszereket ezt az egészet aranybarnára pirítjuk, és a tejjel leöntjük jól összekeverjük és állni hagyjuk, hogy a zsemlyék megpuhuljanak.
Majd beleeverjük a lisztet, és a 2 tojást.
Jól össze dolgozzuk ha túllágy, még egy két kanál lisztet adjunk hozzá.
Majd lábosban felteszünk forrni vízet bele mokkás kanál sót fél deci olajat.
S ha forr a vízenk, akkor vízes kézzel kis gombócokat formálunk belőle és a vízbe tesszük őket, 3-percig fözzük maj szűrőkanállal hideg vízbe szedjük ki őket.
Majd mikor mind kifőztük leszürjük és a vízet lecsepegtetjük róla, s 3-literes lábosban 1-dl. olajon átforgatjuk, s még frissen tálaljuk.

Szakács: bildi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 Rózsa Sándorné 2012 május 29

Tetszik a recept,biztos finom, és ki is próbálom.

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*