Tetszik a recept,biztos finom, és ki is próbálom.
6 db szikkadt zsemlye
4 evőkanálzsír
1 fej vöröshagyma
csipet bors
kis kávéskanál majoránna
kis csomó zöldpetrezselyem zöldje
2,5dl langyos tej
15-20-evőkanál liszt
só
2 tojás.
Én gomba mártással tálaltam, de jó vadashoz vagy bármilyen mártáshoz is.
Zsemlyéket aprókockára vágjuk, és egy nagyobb méretű lábosba tesszük, ebbe a 4 evőkanál olvasztott zsírt, az apróra vágott vöröshagymát, és a fűszereket ezt az egészet aranybarnára pirítjuk, és a tejjel leöntjük jól összekeverjük és állni hagyjuk, hogy a zsemlyék megpuhuljanak.
Majd beleeverjük a lisztet, és a 2 tojást.
Jól össze dolgozzuk ha túllágy, még egy két kanál lisztet adjunk hozzá.
Majd lábosban felteszünk forrni vízet bele mokkás kanál sót fél deci olajat.
S ha forr a vízenk, akkor vízes kézzel kis gombócokat formálunk belőle és a vízbe tesszük őket, 3-percig fözzük maj szűrőkanállal hideg vízbe szedjük ki őket.
Majd mikor mind kifőztük leszürjük és a vízet lecsepegtetjük róla, s 3-literes lábosban 1-dl. olajon átforgatjuk, s még frissen tálaljuk.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.