Buszkék lehetnek Rád az unokáid, igazán szépek ezek a zsomik!
2 dl langyos víz
2 EK cukor
1 teáskanál só
4 dkg olaj
1 tojás
10 dkg kefír
50 dkg búzaliszt
10 dkg tönkölybúzaliszt
2 dkg élesztő
Az alaprecept Hajdulától van, csak kicsit másitottam rajta.
Ahozzávalókat összegyúrjuk, bedagasztjuk és duplájéára kelesztjük a tésztát. Ha megkelt, deszkára boritjuk és 9 egyforma részre vágjuk. Gömbölyitjük, formázzuk és papirral bélelt tepsire rakjuk. Tetejüket megkenjük tojással, megszórjuk szezámmal és megsütjük. 25-3O percig sütjük 18O fokon.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.