Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 29 kedd Péter névnapja

Főoldal » Zsemlék kolbásszal toltve

felvitel dátuma: 2012-04-07 23:10:42       mai nézettség: 3       nézettség: 1370
részletes recept
Zsemlék kolbásszal toltve
Hozzávalók 12 személyre:

600 g kolbász

300 g rétesliszt

2 tojássárgája

20 g éleszto

2 ek vaj

150 ml tej

csipetnyi só

0,5 kk cukor

tojás a kenéshez

Előkészületi idő: 60 perc

Sütési idő: 20 perc

Elkészítés:

A lisztbol, az élesztobol, a tojássárgájákból, a tejbol, a cukorból és a csipetnyi sóból tésztát gyúrunk, amelyet hagyunk megkelni. Majd szétsodorjuk kb. 1 cm-re, négyzetekre osztjuk, melyeknek a kozepébe 1 halom apróra vágott kolbászdarabkákat rakunk (én egy félbevágott kolbászkarikát raktam mindegyik négyzet kozepébe). A tésztát osszezárjuk és zsemléket formálunk belole, amelyet sutopapírral bélelt tepsire helyezunk (hagyjunk helyet , mert osszesulhetnek sutés kozben). Egy kicsit kelni hagyjuk, majd felvert tojással megkenjuk és elomelegített sutoben 190 fokon aranybarnára sutjuk.

TIPP: Szezámmaggal, koménymaggal, illetve másfajta magokkal is megszórhatjuk a zsemlék tetejét. Kolbász helyett szalonnakockákat is rakhatunk bele, ahogy én is tettem.

Szakács: Andi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*