600 g kolbász
300 g rétesliszt
2 tojássárgája
20 g éleszto
2 ek vaj
150 ml tej
csipetnyi só
0,5 kk cukor
tojás a kenéshez
A lisztbol, az élesztobol, a tojássárgájákból, a tejbol, a cukorból és a csipetnyi sóból tésztát gyúrunk, amelyet hagyunk megkelni. Majd szétsodorjuk kb. 1 cm-re, négyzetekre osztjuk, melyeknek a kozepébe 1 halom apróra vágott kolbászdarabkákat rakunk (én egy félbevágott kolbászkarikát raktam mindegyik négyzet kozepébe). A tésztát osszezárjuk és zsemléket formálunk belole, amelyet sutopapírral bélelt tepsire helyezunk (hagyjunk helyet , mert osszesulhetnek sutés kozben). Egy kicsit kelni hagyjuk, majd felvert tojással megkenjuk és elomelegített sutoben 190 fokon aranybarnára sutjuk.
TIPP: Szezámmaggal, koménymaggal, illetve másfajta magokkal is megszórhatjuk a zsemlék tetejét. Kolbász helyett szalonnakockákat is rakhatunk bele, ahogy én is tettem.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.