5db zsemle
1db tojás
só,bors,majoranna,vágott petrezselyem egy jó nagy csokorral,fél fej hagyma apritva,zsemlemorzsa a beforgatáshoz és 2 evk.a masszába.
olaj a kisütéshez
A zsemléket megáztatom,sűrű szürőkanálon jól átnyomom,hogy a nedvesség kijöjjön belőle,tálba teszem,só,bors,majoranna,hagyma,petrezselyem,1db tojás és a két kanál zsemlemorzsával jól összekeverem,összegyúrom,hogy a zsemle jól szétmenyjen benne.Picit állni hagyom,majd a kezemmel kis pogácsákat formázok ezeket beleforgatom zsemlemorzsába,mint a fasírtot és forró olajban kisütöm a kis lepénykéket.Sült húsokhoz,krémlevesekhez,fözelékfeltétnek vegetáriánusoknak ajánlom.A fűszerezése lehet ettől eltérő,fantázia dús,akár gombával gazdagitva,de akár köretként is használható.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.