mikor eloszor olvastam a receptet furcsalotam de mikor megsutem nagy siker volt koszi
Piskóta:
8 dkg cukor,
1 dl tej,
8 evőkanál méz,
1 tojás,
1 evőkanál zsír,
1 szűk evőkanál szódabikarbóna,
55 dkg liszt.
Krém:
5 dl tej,
20 dkg cukor,
4 evőkanál étkezési keményítő,
2 csomag vaníliás cukor,
25 dkg vaj vagy margarin,
1 citrom leve.
A lap elkészítéséhez a cukrot lassú tűznél felolvasztjuk, majd a tejet kanalanként hozzáadva simára főzzük, végül hozzákeverjük a mézet. Egy külön tálban kikeverjük a tojást a zsírral, ráöntjük a mézes alapot, majd a szódabikarbónás liszttel egyneművé gyúrjuk. 3 részre osztjuk, sütőpapírra helyezve nyújtófával vékonyra kinyújtjuk a tepsink méretéhez megfelelően (nálam 33x33 cm). A masszából 3 lapot sütünk 170 fokos előmelegített sütőben 8 percig, figyeljük hogy maradjon szép barna. A kisült lap kemény lesz, ne ijedjünk meg, a sütemény másnap lesz szelhető és kellemesen omlós.
A krém elkészítéséhez 2,5 dl tejet felforraljuk a cukorral. Közben a maradék 2,5 dl tejben csomómentesen elkeverjük az étkezési keményítőt, a vaníliás cukrot, és a felforrt cukros tejhez hozzáadva folyamatos keverés mellett besűrítjük. Az elkészült krémet hűlni hagyjuk, közben kevergetni kell. A puha vajat simára keverjük a citrom levével, és a nem teljesen hideg krémhez vegyítjük. A krém felét az első lapra simítjuk, a maradék krémet a második lapra, a harmadik lapra pedig csokimáz kerül.
Nagyon egyszerű és kiadós vendégváró sütemény, melyben a méz és citrom tökéletes harmóniát alkot. Nagyon fontos tudni, hogy előző nap kell elkészíteni, mivel a sütemény csak másnap lesz szeletelhető és kellemesen omlós.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.