Finom vasárnapi ebéd!
pityoka vagyis burgonya
murok vagyis sárgarépa
petrezsejem
zeller
karalábé
zöldborso
csirke csontos része
so, bors
vöröshagyma
fokhagyma
1 kg pityoka a szalmapityokához
1,50 kg-os csirke
a sütéshez szalonna
so, bors, fokhagyma
Csirkét feldaraboljuk a csontos részét beletesszük, az edénybe, 1/2 kg pityokát kockára vágunk 1/4 kg murok 1/4 kg petrezsejem 1/4 kg zöldbab, 1 fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma apróra vágjuk öket. Teszünk bele sót, borsot.
A szalmapityokához 1 kg pityokát hasábokra vágunk forró olajba megsütjük.
Sütés után sózzuk borsozzuk
A csirkét megsózzuk, borsozzuk a mellét s a combját több helyen bevágjuk oda füstölt szalonna darabocskákot meg fokhagyma darabokat teszünk bele a csirke belsejébe is tehetünk egy bevagdosott darab szalonnát ezt a lerbe vagyis a sütöbe pirosra sütjük.
Jó étvágyat.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.