- 2 db sárgarépa
- 1 db fehér gyökér
- 1 db közepes hagyma
- 2-3 db fokhagyma
- 1 db közepes krumpli
- 1 evőkanál kész lecsó (elhagyható)
- petrezselyem (lehet szárított)
- zeller levél
- só, bors, pirospaprika
- pár karika kolbász
- 1 pár virsli (felkarikázva)
- olaj
Nokedlihez:
1 tojás + liszt + pici só
- A fazékban felmelegítjük az olajat, a felkarikázott répát, gyökeret megpároljuk benne.
Rátesszük az áttört fokhagymát, lecsót, borsozzuk. (Ha szárított petrezselymet használunk, azt is.)
Kicsit átkeverjük, jöhet a pirospaprika.
Felöntjük másfél liter vízzel (ha van készen húslé, vagy főtt krumpli leve, akkor azzal finomabb).
A hagymát bevágjuk (+), beletesszük.
Mikor félig megpuhult a zöldség, mehet a felkockázott krumpli is. Ekkor sózunk.
- Közben a kolbász és virsli karikákat egy serpenyőben, kevés olajon átpörgetjük/átpirítjuk. (Nagyon finom ízt ad a levesnek.)
- Mielőtt kész a leves, összeállítjuk a tojásból a lágy (majdnem folyós) nokedli tésztát.
Mokkás kanállal beleszaggatjuk a levesbe. (Gyorsan megfő.)
- Beleöntjük a serpenyőből a megpirított kolbászt, virslit (lehet helyette debreceni, lecsókolbász stb.). Egyet rottyantunk rajta, lezárjuk.
Ekkor tesszük bele a zeller levelet és petrezselymet (ha frisset használunk).
Fedővel letakarjuk és 15 perc múlva tálalhatjuk.
II. kép:Amikor húst „igazítunk” és kevés, másra nem használható a leeső mennyiség, felhasználhatjuk ehhez a leveshez, pl. a virsli helyett (ilyenkor együtt pároljuk a zöldséggel).
(Saját recept)
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.