25 dkg mexikói zöldségkeverék, 1 gerezd fokhagyma, só, bors, petrezselyem, serpenyő, 1 evőkanál olaj
Most a zöldségköret egy más elkészítési formáját szeretném megmutatni. Ehhez fagyasztott mexikói zöldségeket használtam, melynek a zacskóján azt az ajánlást lehet olvasni, hogy vízben kell elkészíteni. Viszont ha így járunk el, akkor kapunk egy nagyon finom zöldség alaplevelet, és egy vízizű, színevesztett zöldséghalmot. Lehangoló. Viszont az alábbi elkészítési móddal kicsit visszahozhatjuk az ízletes, friss zöldség feelinget. Persze nem 100%-osan, hiszen azért mégiscsak fagyasztott zöldségről van szó, és a víz a fagyasztás folyamata alatt a sejteket szétroncsolja, ezért plöttyettebb a fagyasztás után kiengedett cucc, de azért jó kis zöldségköretünk lesz.
A serpenyő alatt begyújtunk, és egy evőkanál olajat forrósítunk benne. A fagyasztóból frissen kivett zöldségkeverékből úgy még hidegében (még véletlenül se olvasszuk fel!) tegyünk bele 25 dkg-nyit a serpenyőbe, és pirítsuk. Nem kell hozzá vizet adni, mert ahogy enged fel kicsapódik belőle a pára, és az épp elég arra, hogy megpárolódjon. Sokat kevergessük. Közben sózzuk meg ízlés szerint és borsozzuk. Kb. 7-8 perc után tegyük bele a lereszelt vagy fokhagymanyomón átpaszírozott fokhagymát és szórjuk meg petrezselyemmel. Még forgassuk át a forró serpenyőben, hogy a fokhagyma mindenhol átjárhassa és már tálalhatjuk is. Az egész művelet kb. 10 percet vesz igénybe, és roppanós, fokhagymás, illatos köretünk van... javaslom az elkészítéséhez a teflon serpenyőt.
Ez természetesen csak az egyik elkészítési módja. A mai hangulatom eredménye. Közben gondolkodtam, hogy akár nagyon apróra vágott vöröshagymával is lehetne gazdagítani, vagy más fűszernövényekkel, esetleg apróra vágott paradicsommal, ha valaki nem szereti a fokhagymát természetesen hagyja ki. Fontos megjegyezni, hogy a képen fél kilónyi köret látható, tehát a 25 dkg-ból nem lesz ennyi.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.