0,5 kg szárazz kenyér,4 tojás,2 főtt tojás, 1 csokor poréhagyma, 1 csomó petrezselyemzöld friss,(de lehet szárított is,abból fél csomag) 2 fej vöröshagyma, 20 dkg cukorborsó,20 dkg cukkini, 20 dkg sárgarépa, 15 dkg zöldség gyökér, 25 dkg MEXIKÓI zöldség keverék,1 evőkanál ételízesítő, 1 csapott mokkáskanál őrölt fekete bors,só ízlés szerint,1 teás kanál őrölt pirospaprika, 15 dkg zsemlyemorza,+ 5 dkg, 40 dkg darált hús,4 +2 evőkanál zsír.
A kenyeret langyos vízbe beáztatjuk,majd jól kinyomkodjuk,egy mély tálba tesszük,a darált hússal együtt.
2 evőkanál zsírt fel olvasztunk,ebbe tesszük az apróra vágott hagymákat,apróra vágott petrezselyem zöldet,vékonyan karikázott sárgarépát,zöldség gyökeret,cukorborsót,vékonyra szeletelt cukkinit , és a MEXIKÓI keveréket.Ezt együtt meg dincteljük,és levesszük a gázról kicsit hűlni hagyjuk,hamár langyos a tálba öntjük,és hozzá adjuk a tojásokat,az őrölt pirospaprikát,vegetát,őrölt fekete borsot,só ízlés szerint, majd a két apróra vágott kemény tojást,és a 15 dkg zsemlye morzsát. Ezt együtt jól össze dolgozzuk.
Majd egy közepes tepsit 4 evőkanál zsírral kikenünk,megszórjuk 5 dkg morzsával,s ebbe egyenletesen elterítjük a masszát.
Elő melegített sütőben, 200 fokon 50 perc alatt készre sütjük.
Jó étvágyat hozzá!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.