- 4 vastagabb csirkemell
- krémfehérsajt v. feta
- metélőhagyma (snidling)
- fodros patrezselyem
- 4-5 paradicsom
- egy kisebb fej fokhagyma
- 4-5 fej gomba
- egy fej brokkoli
- fél kiló rizs
- picit olaj
Kisebb rózsákra szedem a brokkolit és felteszem főni ételízesítős vízbe.
Összemorzsolom a sajtot (ha fete, akkor sózom, a krémfehér, amit használok, az már alapból az), apróra vágom a snidlinget és a fodros petrezselymet, felkoczkázok 2 paradicsomot és ezt összekeverem. Fogom a csirkemelleket és vágok rájuk egy zsebet, majd megtöltöm. Most épp nem volt itthon oliva olaj, de ha azon sütöm, akkor még finomabb, de nem muszáj azt hasnzálni.
Pici, forró olajra ráteszek 2 megtöltött csirkemellett és letakarm fedővel.
Megpucolom, felkoczkázom a fokhagymát és a gombát, felrakom egy másik serpenyőbe, pici olajra, kavargatom, sózom, borsozom. Közben felkoczkázom a paradicsomot is, mikor a gomba már majdnem jó, hozzáöntöm azt is. Közben megfőtt a brokkoli is, beletöntöm, és készre párolom. Félreteszem.
Felteszem főni a rizst sós vízben. Megfordítom a két csirkemellett.
Megtálalok, addigra mehet a másik 2 mell a serpenyőbe. Leszűröm a rizst is, mikor megfőtt.
A tányér egyik felébe rizst a másik felébe zöldséget teszek, a csirkemelleket pedig félbevágom.
Jó étvágyat. :)
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.