Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 7 hétfő Hermann névnapja

Főoldal » Zöldséges-sajtos töltött csirkemell

felvitel dátuma: 2013-10-28 08:26:53       mai nézettség: 1       nézettség: 1118
részletes recept
Zöldséges-sajtos töltött csirkemell
Hozzávalók 4 személyre:

- 4 vastagabb csirkemell

- krémfehérsajt v. feta

- metélőhagyma (snidling)

- fodros patrezselyem

- 4-5 paradicsom

- egy kisebb fej fokhagyma

- 4-5 fej gomba

- egy fej brokkoli

- fél kiló rizs

- picit olaj

Előkészületi idő: 20 perc

Sütési idő: 10 perc

Főzési idő: 15 perc
Elkészítés:

Kisebb rózsákra szedem a brokkolit és felteszem főni ételízesítős vízbe

Összemorzsolom a sajtot (ha fete, akkor sózom, a krémfehér, amit használok, az már alapból az), apróra vágom a snidlinget és a fodros petrezselymet, felkoczkázok 2 paradicsomot és ezt összekeverem. Fogom a csirkemelleket és vágok rájuk egy zsebet, majd megtöltöm. Most épp nem volt itthon oliva olaj, de ha azon sütöm, akkor még finomabb, de nem muszáj azt hasnzálni

Pici, forró olajra ráteszek 2 megtöltött csirkemellett és letakarm fedővel

Megpucolom, felkoczkázom a fokhagymát és a gombát, felrakom egy másik serpenyőbe, pici olajra, kavargatom, sózom, borsozom. Közben felkoczkázom a paradicsomot is, mikor a gomba már majdnem , hozzáöntöm azt is. Közben megfőtt a brokkoli is, beletöntöm, és készre párolom. Félreteszem

Felteszem főni a rizst sós vízben. Megfordítom a két csirkemellett

Megtálalok, addigra mehet a másik 2 mell a serpenyőbe. Leszűröm a rizst is, mikor megfőtt

A tányér egyik felébe rizst a másik felébe zöldséget teszek, a csirkemelleket pedig félbevágom

étvágyat. :)



 

Szakács: Melinda


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*