Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 8 kedd Dénes névnapja

Főoldal » Zöldséges-pulykas rizottó

felvitel dátuma: 2015-10-30 13:35:55       mai nézettség: 1       nézettség: 699
részletes recept
Zöldséges-pulykas rizottó
Hozzávalók 1 személyre:
50-60 dkg pulykamell file 30 dkg rizs ( rizottó ) 1 konzerv gomba 0,5-1 l zöldség alaplé (vagy húsalaplé, lehet kocka is) 2 közepes fej vöröshagyma 3 gerezd fokhagyma 5 dkg vaj ( elhagyható ,ha szárazabban szeretjuk) 2 dl száraz fehérbor 1konzerv zöldborsó-sárgarépa vegyesen bazsalikom ízlés szerint kakukkfű ízlés szerint bors ízlés szerint só ízlés szerint 4 ek olívaolaj Kb 10 dkg parmezán sajt
Előkészületi idő: 20 perc


Főzési idő: 40 perc
Elkészítés:
Egy fej vöröshagymát apróra vágunk, olívaolajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a kockára vágott pulykat,sózzuk, borsozzuk. Fehérre pirítjuk, majd hozzáadjuk a cikkekre vágott gombát és majdnem készre pároljuk. Jöhet a bazsalikom, a kakukkfű, ne sajnáljuk, a pulyka elbírja. Mikor majdnem kesz a gombas-pulyka,hozzáadjuk a lecsepegtetett zoldborsos-sargarepat.( a konzerves zöldségeket jól csepegtessuk le) Óvatosan forgassuk át,nehogy a zöldborsót osszenyomjuk.Az egészet lefedjük, hagyjuk készre párolódni, és nekilátunk a rizsnek. A másik fej vöröshagymát is apróra vágjuk, olívaolajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a 3 gerezd fokhagymát (szintén apróra vágva). Hozzáadjuk a rizst, nagy lángon, állandó kevergetés mellett kicsit megpirítjuk. Lejjebb vesszük a hőfokot, és jöhet a 2 dl bor. Megvárjuk, amíg az alkohol teljesen elpárolog, és ezután elkezdjük merőkanállal adagolni a húsleves-lét. (ehhez 0,5-1 liter forró vízhez 1-2 leveskockát adunk hozza vagy vegetabol készíthetjuk). Ha egy adag elpárolog, öntjük utána a következőt, közben pedig le is fedjük, hogy minél jobban puhuljon a rizs. Akkor lesz jó, amikor nem is túl száraz, de nem is főtt szét. Főzés közben kostoljuk mikor jo nekünk.inkább krémes állagú az eredeti rizottó. (Mi a főtt rizs allagut szeretjuk,igy keszitettem.) A végén hozzáöntjük a pulykas-gombás-zöldséges keveréket és a vajat a rizshez, és jól összekeverjük. ( óvatosan forgassuk,nehogy a zöldségek osszetorjenek)Itt ízlés szerint hozzáadható a sajt is, de lehet csak külön a tetejére szórni. Melegen tálaljuk.
Szakács: evi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*