1 csomag tészta (bármilyen fajta lehet)
1 csomag mirelit zöldségkeverék vagy friss zöldség
200 g tejföl
250 g tejszín
3 nyers tojás
5 dkg reszelt sajt
ételízesítő, só
petrezselyemzöld
A tésztát félkeményre főzzük. A zöldségkeveréket megpároljuk. Ha friss zöldséget használunk, akkor megmossuk, a hibás részeket eltávolítjuk, feldaraboljuk és sós vízben megfőzzük, majd a puha zöldségekről a forró vizet leszűrjük.
Egy nagyobb tálban a tojásokat felverjük, hozzáadjuk a tejfölt, a tejszínt. Összekeverjük, petrezselyemzölddel fűszerezzük, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Beleforgatjuk a megfőtt tésztát és a sajtot is.
Egy tűzálló tálat vagy tepsit kivajazunk/kimargarinozunk, zsemlemorzsával megszórjuk és beleöntjük a zöldséges tésztát.
Előmelegített sütőben kb. 180 fokon 45 percig sütjük.
TIPP: Tehetünk bele kockára vágott csibemellet, ömlesztett sajttal összekeverhetjük a masszát. Reszelt sajttal megszórhatjuk a tetejét.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.