Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 26 szombat Ervin, Aida névnapja

Főoldal » Közepes » Zöldséges tekercs sajtos öntettel

felvitel dátuma: 2012-06-04 00:17:29       mai nézettség: 1       nézettség: 1630
részletes recept
Zöldséges tekercs sajtos öntettel
Hozzávalók 4 személyre:

Hozzávalók a tekercshez:

2 db mirelit leveles tészta
50 gr margarin
1 kis karfiol, vagy brokkoli
2 db sárgarépa
2 db újhagyma
4 db kínai káposzta levél
2 db kenhető háromszögű sajt
50 gr füstölt keménysajt

1 tojás a kenéshez

Hozzávalók a sajtos öntethez:

30 gr margarin
2 csapott  kiskanál simaliszt
250 ml 30 %-os tejszín
2 db kenhető háromszögű sajt
30 gr reszelt sajt
100 ml tej
kevés oregano, kakukkfű, bazsalikom, feketebors


 

Előkészületi idő: 60 perc

Sütési idő: 25 perc

Főzési idő: 25 perc
Elkészítés:

A karfiolt rózsáira szedem, a kínai káposzta levelekkel, amelyeket csíkokra vágtam megfőzöm.
Külön megfőzöm a karikákra vágott megtisztított sárgarépát.
Egy lábasban felolvasztom a margarin felét, ezen megpárolom a felszeletelt hagymát, ráteszem a főtt zöldséget, megsózom, kicsit párolom. A tűzről levéve belekeverem a sajtokat.
A 2 db leveles tésztát kinyújtom, megkenem egy kevés olvasztott, de langyos margarinnal,
rákenem a sajtos zöldséges masszát, megszórom a reszelt sajttal, egyenként összetekerem. Megkenem felvert tojással, a maradék margarinnal kikent tepsire helyezem őket egymás mellé,
180 fokos előremelegített sütőben szépen megsütöm.
Közben elkészítem a sajtos öntetet:
A margarinból, lisztből világos rántást készítek, kevergetés közben hozzákeverem a tejszínt, a kétfajta sajtot, sózom, borsozom, a fűszernövényekkel ízesítem, végül hozzákeverem a tejet, és kész.
Tálaláskor a tekercsszeleteket leöntöm az öntettel, bármilyen zöldsaláta illik hozzá.
étvágyat!
 

Szakács: Rozi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*