500g szarvacska tészta vagy makaróni
1 nagy fej hagyma
15dkg bacon szalonna
fél dl olaj,vagy 5dkg vaj,
15dkg gomba
20-25dkg Bonduelle borsó bébirépával
10dkg trapistasajt
2dl natur joghurt,vagy tejszín
1 kisebb zöldpaprika
fél dl paradicsompüré
só,bors,száritott bazsalikom egy késhegynyi
vágott petrezselyem
A tészta fözővizét felteszem,sózom és teszek bele fél dl paripürét és száritott bazsalikomot,hogy a tésztám is fűszeres legyen.
A hozzávalókat előkészítem egy tányéron,amennyi a receptben ,megadott vagy ettől eltérően ízlés szerint.Nekem itthon minden fagyasztva volt ,ha nem, akkor a bacont, hagymát,a gombát,petrezselymet a zöldpaprikát és a sajtot felaprítom,.A gombám le volt dinsztelve már a nyáron kis adagokba és lefagyasztva,igy bármikor fel tudom használni.A Bonduelle eleve fagyasztott ,igy nincs más dolgunk, mint kikészíteni mindent..A lábasba olajat/vajat teszek,a bacon szalonnát és a vöröshagymát el kezdem a zsíradékban sütni.Aztán jöhet a gomba,ha friss akkor ezzel egy kicsit tovább párolom,aztán a zöldpaprika és a vegyeszöldség ,aztán a felkockázott sajt darabok és felöntöm a joghurttal vagy tejszínnel,só,bors,bazsalikom,fél dl paradicsomlé,vagy püré és összerottyantom nem túl nagy tüzön.Közben a felforrt vízbe öntöm a tésztát és 15 perc alatt készre fözőm,leszűröm,de nem öblítem le,hogy a tészta krémessége megmaradjon és forrón a zöldséges masszához teszem.Óvatosan összekeverem és megszórom petrezselyemmel és tálalom.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.