1 bögre rizs,
2 bögre víz,
1/2 bögre zöldborsó,
pici só.
Raguhoz:
20 dkg gépsonka vagy párizsi,
1 vékony szelet húsos füstölt szalonna,
1 db sárgarépa,
1 fej vöröshagyma,
1 db piros és
1 db zöld kaliforniai paprika,
1 db kisebb cukkini,
pici piros arany,
őrölt bors,
egy gerezd fokhagyma,
szójaszósz.
A rizst a borsóval együtt mikrós rizsfőzőbe tesszük 12 percre,
Közben elkészítjük a ragut.
A hozzávalókat a hagyma kivételével vékony csíkokra vágjuk.
A hagymát a turbóaprítóval összeaprítjuk, kevés olajon dinszteljük a szalonnával egy fémedényben.
Hozzáadjuk a répát, paprikát, cukkinit, legvégén a sonkát. Ízesítjük, adunk hozzá 1 pohár vizet és pár perc alatt készre főzzük.
Legvégén adjuk hozzá ízlés szerint a szója szószt.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.