60 dkg sertéshús
30 dkg karfiol
20 dkg sárgarépa
20 dkg zöldborsó
1 szál póréhagyma /kb: 20 dkg/
3 gerezd fokhagyma
1 kávéskanál reszelt gyömbér
petrezselyemzöld
só
4 dl joghurt
1 kávéskanál fodormentelevél
10 dkg vaj
A sertéshúst apró kockákra vágjuk. A 4 dl joghurtot egy tálba öntjük és sóval, reszelt gyömbérrel, reszelt fokhagymával, petrezselyemzölddel és fodormentalevéllel jól összekeverjük. Ebbe a pácba tesszük a húst, ezt a főzést megelőző napon is elkészíthetjük és hűtőben tároljuk.
A cserépedényt beáztatjuk, vajjal kikenjük és beletesszük a kisebb rózsáira szedett karfiolt a karikára vágott sárgarépát, a szélesebb karikára vágott póréhagymát és a zöldborsót, sóval meghintjük és beborítjuk a húsos joghurtpáccal. A cserépedény tetejét betakarva 60 percig a sütőben pároljuk, majd tetejét levéve pirosra sütjük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.