Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 30 szerda Katalin, Kitti névnapja

Főoldal » Hús ételek receptek » Zöldséges sertésragu

felvitel dátuma: 2014-02-17 15:45:15       mai nézettség: 1       nézettség: 812
részletes recept
Zöldséges sertésragu
Hozzávalók 4 személyre:

60 dkg sertéshús

30 dkg karfiol

20 dkg sárgarépa

20 dkg zöldborsó

1 szál póréhagyma /kb: 20 dkg/

3 gerezd fokhagyma

1 kávéskanál reszelt gyömbér

petrezselyemzöld

4 dl joghurt

1 kávéskanál fodormentelevél

10 dkg vaj

Előkészületi idő: 15 perc

Sütési idő: 80 perc

Elkészítés:

A sertéshúst apró kockákra vágjuk. A 4 dl joghurtot egy tálba öntjük és sóval, reszelt gyömbérrel, reszelt fokhagymával, petrezselyemzölddel és fodormentalevéllel jól összekeverjük. Ebbe a pácba tesszük a húst, ezt a főzést megelőző napon is elkészíthetjük és hűtőben tároljuk.

A cserépedényt beáztatjuk, vajjal kikenjük és beletesszük a kisebb rózsáira szedett karfiolt a karikára vágott sárgarépát, a szélesebb karikára vágott póréhagymát és a zöldborsót, sóval meghintjük és beborítjuk a húsos joghurtpáccal. A cserépedény tetejét betakarva 60 percig a sütőben pároljuk, majd tetejét levéve pirosra sütjük.

Szakács: Nagynékati


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*