Gusztusos!
1 cs. Tante Fanny friss teljes kiőrlésű rétestészta 200 gr
250 g tejföl
1 db vöröshagyma
2 ek. vaj, vagy olaj a tészta bekenéséhez
450 g mélyhűtött zöldségkeverék ( mexikói )
200 g burgonya
só, fehérbors, őrölt szercsendió ízlés szerint
1 ek. zöldfűszer keverék ( pld. provence )
2 db tojás
A hagymát apróra vágjuk, majd a vajon megpirítjuk. Hozzáadjuk az előzőleg megpárolt zöldségkeveréket.
Pár percig együtt pirítjuk, majd hagyjuk kihülni.
A Tante Fanny teljes kiörlésű rétestésztát kivesszük a hűtőből és 20 percig pihentetjük szoba hőmérsékleten. ( zárt csomagolásban )
A réteslap egy rétegét rátesszük egy nedves konyharuhára, majd olvasztott vajjal, vagy olajjal megkenjük.
A másik réteslapot 90 fokkal elfordítva rehelyezzük, majd hasonlóan a harmadik lapot ismételjük meg.
Alsó egynegyedére helyezzük a tölteléket, a tészta széleket tojással bekenjük, és a konyharuháral segítve óvatosan feltekerjük. ( a tészta szélét behajtjuk, hogy a töltelék ne jöjjön ki ).
A sütőt 200 C fokra felmelegítjük, és aranysárgára sütjük.
Töltelék:
A tejfölt símára keverjük.
A burgonyát megfőzzük, majd kis kockára vágva a tejföllel összekeverjük, fűszerezzük.
Összeforgatjuk a kihűlt zöldségkeverékkel.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.