Finom és gyonyoru!
1kg karaj csont nélkül
15 dkg bacon
1,5kg burgonya
2 fej lilahagyma
0,5 kg zöldségkeverék
20 dkg reszelt trappista sajt
4 dl tejföl
5 dkg vaj
étolaj
ételízesítő
fűszerek:
őrölt fekete bors
medvehagyma
fokhagyma por
chilipor
só
Előkészítés:a húst leszeleteljük,kiklopfoljuk,befűszerezzük borssal,sóval,chilivel és fokhagymaporral.Kevés olajon elősütjük és félretesszük.
A burgonyát megtisztítjuk,karikára vágjuk és bő olajban megsütjük.Ne szárítsuk ki.Lecsepegtetjük,félretesszük.
A zöldségkeveréket vajon megpároljuk borssal és ételízesítővel fűszerezve.
A lilahagymát megtisztítjuk,felkarikázzuk.
Elkészítés:Egy tepsi alját /az enyém 24x30cm/kibélelünk a bacon szeletekkel.Erre egysor burgonyát teszünk megszórjuk medvehagymával,majd rárakjuk a hússzeleteket.Betakarjuk a párolt zöldséggel,lilahagyma karikákkal.Rátesszük a maradék burgonyát,megkenjük a tetejét tejföllel.Megszórjuk reszelt sajttal és sütőben 30-35 perc alatt pirosra sütjük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.