Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 18 péntek Andrea, Ilma névnapja

Főoldal » Zöldséges rakott karaj

felvitel dátuma: 2011-10-11 16:50:31       mai nézettség: 1       nézettség: 3420
részletes recept
Zöldséges rakott karaj
Hozzávalók 6 személyre:

1kg karaj csont nélkül

15 dkg bacon

1,5kg burgonya

2 fej lilahagyma

0,5 kg zöldségkeverék

20 dkg reszelt trappista sajt

4 dl tejföl

5 dkg vaj

étolaj

ételízesítő

fűszerek:

www.toldifuszer.hu

őrölt fekete bors

medvehagyma

fokhagyma por

chilipor

 

Előkészületi idő: 30 perc

Sütési idő: 40 perc

Elkészítés:

Előkészítés:a húst leszeleteljük,kiklopfoljuk,befűszerezzük borssal,sóval,chilivel és fokhagymaporral.Kevés olajon elősütjük és félretesszük.

A burgonyát megtisztítjuk,karikára vágjuk és olajban megsütjük.Ne szárítsuk ki.Lecsepegtetjük,félretesszük.

A zöldségkeveréket vajon megpároljuk borssal és ételízesítővel fűszerezve.

A lilahagymát megtisztítjuk,felkarikázzuk.

Elkészítés:Egy tepsi alját /az enyém 24x30cm/kibélelünk a bacon szeletekkel.Erre egysor burgonyát teszünk megszórjuk medvehagymával,majd rárakjuk a hússzeleteket.Betakarjuk a párolt zöldséggel,lilahagyma karikákkal.Rátesszük a maradék burgonyát,megkenjük a tetejét tejföllel.Megszórjuk reszelt sajttal és sütőben 30-35 perc alatt pirosra sütjük.

Szakács: Kautz József


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 anna51 2011 október 11

Finom és gyonyoru!

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*