Hozzávalók:
30 dkg pulykahús/mell, vagy comb, én combot használtam/
1 kisebb fej hagyma
1-2 gerezd fokhagyma
2 szál sárgarépa
1 kisebb cukkini /vagy egy nagyobb fele/
15 dkg gomba
20 dkg karfiol /elhagyható, vagy mással helyettesíthető/
20 dkg zöldborsó
2-3 evőkanál olaj
fűszerek/só, bors, kakukkfű, szerecsendió, őrölt kömény, őrölt babér vagy levél/
Elkészítés:
A pulykahúst megmosom, eltávolítom belőle az inakat/alsó comb esetén/ majd csíkokra vágom. . A zöldségféléket felaprítom. A hagymát szálasra vágom. A zsiradékot felhevítem, és a csíkokra vágott pulykahúst, a felaprított vöröshagymával fedő alatt, kevergetés mellett párolom. Majd hozzáadom az apró kockára vágott zöldségféléket /a karfiol kivételével/, a fűszereket is hozzáadva, fedő alatt félpuhára párolom. Ezután adom hozzá a karfiolt is, és teljesen készre főzöm. Rizzsel /én a család kedvencével…tésztásrizzsel/ tálalom.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.