Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 11 péntek Leó, Szaniszló névnapja

Főoldal » Zöldséges pulykaleves

felvitel dátuma: 2011-02-01 17:35:38       mai nézettség: 1       nézettség: 2128
részletes recept
Zöldséges pulykaleves
Hozzávalók 4 személyre:

80 dkg pulykahús
2 ek. étolaj
2 l forró víz
1 tk. só
1 vöröshagyma
1-1 csokor petrezselyem és zeller zöld
2 sárgarépa
1 karalábé
15-15 dkg zöldbab, borsó, és karfiol
1 maroknyi turbolya
1 késhegynyi fehér bors
1tk. szójaszósz (el is hagyható)

Előkészületi idő: 20 perc


Főzési idő: 30 perc
Elkészítés:

A húst megmossuk, leszárítjuk és forró olajon mindkét oldalát átsütjük. Ráöntjük a forró vizet, megsózzuk és felforraljuk. A hagymát megtisztítjuk, a petrezselymet, a zellert megmossuk, és a leveshez adjuk. A húst egy órán keresztül főzzük. Az első 30 percben a habját folyamatosan leszedjük. A fazekat úgy fedjük le, hogy egy kis résen át a gőz eltávozhasson. A sárgarépát megtisztítjuk, megmossuk és felkarikázzuk. A karalábét megtisztítjuk, és kis kockákra vágjuk.. A húst, a hagymát és a petrezselyemzöldet kivesszük a levesből. A levet átszűrjük. Az előkészített zöldségeket a zöldborsóval, a megmosott, rózsáira szedett karfiollal és a felvágott zöldbabbal együtt beletesszük a leszűrt levesbe, és 15 percig főzzük. A főtt húst feldaraboljuk, és visszatesszük a levesbe. A turbolyát megmossuk,és apróra vágjuk. A kész levest sóval, borssal, szójaszósszal ízesítve, turbolyával meghintve tálaljuk.

Szakács: Marcsi64


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

10/10 Hópihe 2011 február 13

Elkészítettem....nagyon finom lett, köszi a receptet!:)

0/10 Marcsi64 2011 február 23

Örülök, hogy ízlett.

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*