1 kg Pulykamell filé
1 cs ½ kg –os zöldség keverék mirelit
1 tk só
1 kávéskanál őrölt bors
1 evőkanál liszt
2 dl főző tejszín
1 fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
3-4 kanál olaj
Friss zöldséggel is készíthetjük a mirelitet helyettesítve
A húst alaposan megmossuk csíkokra vágjuk majd a hagymákat megtisztítjuk felaprítjuk.
Az olajon a két féle hagymát megdinszteljük .
A lecsepegett húst a hagymás felhevített olajon fehéredésig pirítjuk, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje.
Ízesítjük sóval, borssal. Fedő alatt addig főzzük, míg a hús félig megpuhul.
Ha már félig puha a hús, de van még leve, hozzáadjuk a zöldségeket is.
Mivel mirelít volt a zöldség ,nem kell sok idő hogy kész legyen .
A tejszínt csomómentesre keverjük a liszttel, majd ha minden megfőtt, a raguhoz keverjük, hagyjuk besűrűsödni.
Még érdemes megkóstolni, mert a zöldségek miatt lehet kíván egy kevés sót.
Párolt rízzsel tálaltam .Jó étvágyat .
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.