Biztosan elkészítem! Szemet gyonyorkodteto és finom étel!
40 dkg zöldség - sárgarépa, petrezselyem, karalábé, cukorborsó, kukorica
1 kis pohár tejföl
2 tojás
4 - 5 EK liszt
annyi tej, hogy sűrű palacsintatésztát kapjunk
olaj, só, bors, vegeta, petrezselyemzöld
A megtisztított zöldséget apróra kockázzuk és pici olajon megpároljuk.
Egy tálba beletesszük a párolt zöldséget, hozzáadjuk a 2 tojást, lisztet, tejfölt, fűszereket és annyi tejet hogy sűrű palacsintatésztát kapjunk. Jól összekeverjük majd 20-25 percig állni hagyjuk. Ezután olajon kisütjük mindkét oldalán, úgy mint a palacsintát.
Legtöbbször krumplipürével és tartármártással tálalom, most egy kis reszelt sárgarépa is került a tányérra.
Jó étvágyat kivánok hozzá!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.