25-30 dkg lazacfilé
2 közepes sárgarépa
1 póréhagyma
1 közepes cukkini
1 gerezd fokhagyma
só, bors, provence-i fűszerkeverék
kb. 5-7 dkg vaj
a tálaláshoz citromgerezdek, paradicsom
A gombamártáshoz:
2 deka vaj
1 kismarék dióbél
3 fej gomba
só, bors
1 dl tejszín
A póréhagymát felkarikázzuk, a sárgarépát és a cukkinit julienre vágjuk, 2-4 dkg vajon a fokhagymával és fűszersóval fedő alatt, 10 percig pároljuk. A gombát felszeleteljük, vajon a dióval, sóval, borssal, megpároljuk és 1 dl tejszínnel felöntjük. (nekem éppen kókuszkrém volt megbontva, azzal is tökéletes lett!)
A lazacról lefejtettem a szürke bőrös részt, két darabra vágtam, megsóztam és meghintettem provence-i fűszerkeverékkel, vajon, fedővel, 5-7 perc alatt puhára pároltam. Bazsalikom levéllel, megcitromozva, paradicsommal tálaltam.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.