Hozzávalók:
25 dkg köles
20 dkg zöldborsó,
20 dkg sárgarépa,
15 dkg fehér répa
2 db zöld paprika
1 db paradicsom
1 db közepes pritaminpaprika vékony csíkokra vágva,
2 szál újhagyma karikákra vágva,
1 evőkanál olaj,
1 vöröshagyma,
2 gerezd fokhagyma,
1 csokor petrezselyemzöld,
só.
bors
1 csipet szerecsendió
(Aki szereti a csípőset, kis chili paprikát vagy erős paprikát is tehet bele vékony csíkokra vágva.)
Elkészítés:
A köleshez a vízet sóval dupla mennyiségben feltesszük forrni ,majd belerakjuk a főző tasakban .Az utasítás szerint 16-18 perc alatt puhára főzzük. Egy megtisztított egész vöröshagymát és 2 gerezd fokhagymát, az apróra vágott petrezselyemzölddel, az olajon megpároljuk .
Ezután hozzáadjuk a megtisztított zöldborsót, répát,zöld paprikát ,paradicsomot a pritamin paprikát és a zöldhagymát. (lehet külön-külön is, de egyben is). De ne főzzük teljesen puhára őket!
Amikor a köles megpuhult, leszűrjük belekeverjük a párolt zöldségeket, Ízesítjük ,sózzuk .
Egy ízletes laktató finom étel és tálalhatjuk is.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.