Zöldséges kenyér alapötletét a paleo életmódban találtam, aztán picit lehet variálni rajta én most cukkinivel és sárgarépával készítettem el.
(ezt a kenyeret én úgy szoktam máskor készíteni, hogy sárgarépa, brokkoli vagy sárgarépa és karfiol, ebben az esetben akkor a zöldségféléket aprítógépben összezúzom egyszerre és nincs is vele már más teendő, nem kell reszelgetni) A második kép a szeletelt, az sárgarépa és brokkoliból készült, kicsit vastagabbra hagyva, Az első kép a cukkinis.
1. A zöldségeket megpucolom és lereszelem, vagy aprítóépben összeaprítom. A tojást felverem, a fehérjét kemény habbá, a sárgához hozzáadom a sót, az olivát, sütőport, majd belekeverem az aprított zöldségeket (répa,cukkini,hagyma,fokhagyma), majd a magliszteket, végül óvatosan a felvert kemény habot.
Egy nagyobb tepsit kibélelek sütőpapírral és ellapítom rajta a masszámat egyenletesen, lapos legyen. Egy nagy gáztepsi alján jó lapos lesz, én most közepes nagyságúba sütöttem, így kicsit vastagabb lett, pár perc tovább kell sütni esetleg.
Előmelegített sütőben 200 fokon kb. 30 percig sütöm, a végén picit rápirulhat a teteje. Ha megsült a sütőpapírt óvatosan lehúzom és hagyom rácson kihülni a kenyeret.
A paleo kenyereket a sütőpapírtól megszabadítva rácson kell általában kihűteni. Ezt a kenyeret felszeletelheted kockákra, vagy téglalapokra és én szoktam pár kockát lefagyasztani, ha kell csak előveszem. Legjobban házi kolbásszal szeretem, de ettem már csülök pöri mellé is. Mint írtam több változtata van ennek a zöldséges kenyérnek, lehet variálni alapanyagokat.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.