Jól néz ki!
1 kg vegyes leveszöldség (sárgarépa, petrezselyemgyökér, zellergumó, karalábé)
10 dkg zöldborsó
2 ek. olaj
csipet őrölt fehérbors
csipetnyi kurkuma (ez el is hagyható, de szép színt ad a levesnek, azért használom)
delikát
vágott petrezselyemzöld
1 db tojás
gríz
A fűszerek Toldi Fűszer termékek
A megtisztított zöldségeket felkockázom, és az olajon megforgatva, delikáttal megszórva lefedem, és hagyom párolódni.
Amikor már majdnem megpuhultak, megszórom a őőrölt fehérborssal és kurkumával, majd felengedem annyi vízzel, hogy leves legyen belőle. Szórok még rá delikátot, vagy beledobok egy leveskockát, és megvárom, míg felfő.
Közben az egy tojást felverem villával, teszek bele kicsi sót és annyi grízt, hogy szaggatható, de ne túl kemény galuskák legyenek majd belőle.
Kanállal beleszaggatom a fövő levesbe, és pár percig hagyom, hogy együtt gyöngyözzön az egész, majd megszórom a vágott petrezselyemzölddel, lefedem és elzáom alatta a gázt.
Pár percig még a gőzben puhul a grízgaluska, és lehet tálalni.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.