Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 17 csütörtök Rudolf névnapja

Főoldal » Zöldséges grízgaluska leves

felvitel dátuma: 2011-09-24 18:48:51       mai nézettség: 1       nézettség: 2627
részletes recept
Zöldséges grízgaluska leves
Hozzávalók 1 személyre:

1 kg vegyes leveszöldség (sárgarépa, petrezselyemgyökér, zellergumó, karalábé)
10 dkg zöldborsó
2 ek. olaj
csipet  őrölt fehérbors
csipetnyi kurkuma (ez el is hagyható, de szép színt ad a levesnek, azért használom)
delikát
vágott petrezselyemzöld
1 db tojás
gríz

A fűszerek Toldi Fűszer termékek

Előkészületi idő: 15 perc


Főzési idő: 30 perc
Elkészítés:

A megtisztított zöldségeket felkockázom, és az olajon megforgatva, delikáttal megszórva lefedem, és hagyom párolódni.
Amikor már majdnem megpuhultak, megszóromőőrölt fehérborssal és kurkumával, majd felengedem annyi vízzel, hogy leves legyen belőle. Szórok még delikátot, vagy beledobok egy leveskockát, és megvárom, míg felfő.
Közben az egy tojást felverem villával, teszek bele kicsi sót és annyi grízt, hogy szaggatható, de ne túl kemény galuskák legyenek majd belőle.
Kanállal beleszaggatom a fövő levesbe, és pár percig hagyom, hogy együtt gyöngyözzön az egész, majd megszórom a vágott petrezselyemzölddel, lefedem és elzáom alatta a gázt.
Pár percig még a gőzben puhul a grízgaluska, és lehet tálalni.

Szakács: Timcsi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

10/10 Hani 2011 szeptember 24

Jól néz ki!

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*