Hozzávalók 4 személyre:
4 db csirkemell filé
1/2 kg brokkoli
1/2 kg karfiol
20 dkg bébi répa
só
szárnyas fűszerkeverék
étolaj
A besamel mártáshoz:
1/2 l tej
10 dkg vaj vagy margarin
3 ek. finom liszt
ételízesítő
őrölt fehér bors
őrölt szerecsendió
A tetejére:
20 dkg reszelt trappista sajt
Előkészítés:A csirkemelleket szétnyitjuk,kiklopfoljuk,sózzuk és szárnyas fűszerrel megszórjuk. A brokkolit és a karfiol rózsáira szedjük.
A brokkolit,karfiol és a bébi répát gőz felett vagy sós vízben félpuhára főzzük.
Elkészítés:A vajat /vagy margarint /felolvasztjuk,beletesszük a lisztet és 2-3 percet pirítjuk majd felöntjük forró tejjel .Habverővel állandóan kevergetve sűrűre főzzük. Ízesítjük ételízesítővel,borssal és szerecsendióval. A csirkemelleket tepsibe vagy jénaiba tesszük egymás mellé majd mindegyikre teszünk a brokkoliból. Habzsák vagy kanál segítségével besamelt halmozunk rá,megszórjuk reszelt sajttal és előmelegített /légkeveréses/ sütőben 25-30 perc alatt 150 fokon megsütjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.