20 dkg bulgur
1 késhegynyi oregánó
1 késhegynyi tárkony
őrölt fekete bors
5 ek olívaolaj
kevés étel ízesítő nekem házi van
1 csomag újhagyma
1-1 sárga és piros paprika
1 -2 rózsa brokkoli
1-2 paradicsom
1/2 csokor petrezselyemzöld
1 fej vöröshagyma
só
Öntethez
1 doboz 2,5 dl tejföl
2 gerezd fokhagyma
1 csipet őrölt bors
só
3-4 nyomat majonéz
Elkészítés:
1. Egy edényben forraljunk fel 4 dl vizet. Ha forr, tegyük bele a bulgurt, sót, fedjük le. Zárjuk el alatta a hőt és hagyjuk párolódni a bulgurt, amíg megpuhul (kb. 15-20 perc). Ha kész, hagyjuk lehűlni.
2. Közben készítsük elő az öntetet és a zöldséget Az öntet hozzávalóit keverjük össze és az apróra vágott fokhagymát is tegyük bele .Majd jól keverjük ki és kész .Amíg a többi elkészül betehetjük a hűtőbe .
3. A zöldségeket mossuk, illetve tisztítsuk meg. A paprika magházát vágjuk ki. Valamennyi zöldséget vágjunk először szeletekre, csíkokra, majd egészen apró kockára. A zöldfűszereket szintén aprítsuk fel.Olíva olajon pároljuk meg az összes zöldségünket hogy azért enyhén roppanós legyen.
4. A bulgurt tegyük egy salátástálba, és ha készen vannak a párolt zöldségeink keverjük hozzá ,ízesítsük oregánóval tárkonnyal sóval borssal még ízlés szerint.
5. Az öntetet külön ajánlom rárakni ,mert ha nem fogy el azonnal így ízletesebb marad .
6. Fokozhatjuk az ízeket ha rántott patiszonnal tálaljuk
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.