Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 15 kedd Anasztázia, Tas névnapja

Főoldal » Hús étel recept » Zöldséges borzaska

felvitel dátuma: 2011-10-31 08:22:04       mai nézettség: 1       nézettség: 1750
részletes recept
Zöldséges borzaska
Hozzávalók 4 személyre:

1 nagy csirkemell – 1 kisebb sárgarépa – 1 újhagyma v. kisebb arasznyi póré – 2 ujjnyi sajt – 3-4 reszeletnyi cukkini – 1 gerezd fokhagymaliszttej – 2 tojásborsmajoránna – ha van metélőhagymapetrezselyem
Mártogatós: egy nagydoboz tejföl – 1 gerezd fokhagymabors –csipet cayen borsmajoránnanagyon apróra vágott petrezselyem


 

Előkészületi idő: 30 perc

Sütési idő: 10 perc

Elkészítés:

Kezdjük a bunda és mártogatós bekeverésével, hogy az ízek összeérjenek. Egy palacsintatésztánál sűrűbb masszát kell, hogy készítsünk. Így a liszt és tej arányát érzésre kell adagolni a többi hozzávalóhoz. Én egy fél tálnyi mennyiséget szoktam készíteni. Minden hozzávalót a nagy lukú reszelőn készítsünk elő, kivéve a fokhagymát, amit préselünk és a hagymát amit apróra vágunk. A fűszereket ízlés szerint adagoljuk. Tegyük hűtőbe.
A mártogatóshoz a préselt fokhagymát és a többi hozzávalót jól keverjük össze.
A fél csirkemelleket nem csak ketté, de széltében is megfelezzük. Enyhén klopfoljuk át. Azért érdemes, hogy vékonyabb legyen, mert a vastag bunda miatt nem sülne át rendesen. Szórjuk meg sóval, borssal és mártsuk lisztbe.
Forrósítsuk fel az olajat, a csirkét mártsuk a bundába, majd tegyük bele. Vegyük vissza a hőfokot, hogy a bunda ne égjen meg, de csirkének legyen ideje elkészülni. A végén újra vegyük magasabbra és süssük készre.

 

Szakács:


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

10/10 Vitai Gabriella 2011 október 31

Nagyon ötletes,tetszik!Mentettem!Köszi!

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*