Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 11 péntek Leó, Szaniszló névnapja

Főoldal » Zöldséges bableves csipetkével

felvitel dátuma: 2012-10-27 19:33:04       mai nézettség: 1       nézettség: 2516
részletes recept
Zöldséges bableves csipetkével
Hozzávalók 4 személyre:

Fél kg szárazbab (én most tarkából csináltam),3-3 szál sárgarépa és fehérrépa,1csokor petrezselyem zöld,babérlevél,ha van egy kis maradék füstöltszalonnabörkénk,de ki is maradhat,só. Rántáshoz.:étolaj,1-2 kanál liszt,2 gerezd fokhagyma,pirospaprika. Csipetkéhez:2 tojássárga,finom és rétesliszt,só.

Előkészületi idő: 20 perc


Főzési idő: 60 perc
Elkészítés:

Az előző este beáztatott babot hidegvízben főni tesszük,közben belerakjuk a füstöltbörkét,babérlevelet,majd egy kicsit később sózzuk.Amikor már kezd puhulni a bab hozzáadjuk a felkockázott zöldségeket,mikor ezek is kezdenek puhulni mehet bele a felaprított petrezselyemzöldje,és a csipetke.Csipetkét úgy készítünk,hogy 2 tojássárgához annyi lisztet gyúruk amitől kemény állaga lesz,aztán kicsi darabokra csipkedjük. Mikor már minden bent van a levesben és puha,akkor berántjuk.A lisztet az olajon zsemleszínűre piritjuk,lehúzzuk a tűzről,belereszeljük a 2 gerezd fokhagymát.Egy kicsit visszatesszük a tűzre vigyázva a fokhagymára nem éghet meg,majd levesszük, beletesszük a pirospaprikát,elkeverjük,felengedjük hidegvízzel,és a levesbe öntjük.Összeforraljuk.

Szakács: Dzsédzsé


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*