Fél kg szárazbab (én most tarkából csináltam),3-3 szál sárgarépa és fehérrépa,1csokor petrezselyem zöld,babérlevél,ha van egy kis maradék füstöltszalonnabörkénk,de ki is maradhat,só. Rántáshoz.:étolaj,1-2 kanál liszt,2 gerezd fokhagyma,pirospaprika. Csipetkéhez:2 tojássárga,finom és rétesliszt,só.
Az előző este beáztatott babot hidegvízben főni tesszük,közben belerakjuk a füstöltbörkét,babérlevelet,majd egy kicsit később sózzuk.Amikor már kezd puhulni a bab hozzáadjuk a felkockázott zöldségeket,mikor ezek is kezdenek puhulni mehet bele a felaprított petrezselyemzöldje,és a csipetke.Csipetkét úgy készítünk,hogy 2 tojássárgához annyi lisztet gyúruk amitől jó kemény állaga lesz,aztán kicsi darabokra csipkedjük. Mikor már minden bent van a levesben és puha,akkor berántjuk.A lisztet az olajon zsemleszínűre piritjuk,lehúzzuk a tűzről,belereszeljük a 2 gerezd fokhagymát.Egy kicsit visszatesszük a tűzre vigyázva a fokhagymára nem éghet meg,majd levesszük, beletesszük a pirospaprikát,elkeverjük,felengedjük hidegvízzel,és a levesbe öntjük.Összeforraljuk.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.